Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 03

Nacionalistų lyderis Julius Panka įsidarbino pardavėju „Lidl“

„Lietuva lietuviams“ ir „Lietuva – ne multikultūrinės džiunglės“ Vilniaus gatvėse šūkaujantis Tautininkų sąjungos vicepirmininkas Julius Panka rado naują darbą. Nuo šiol jį bus galima sutikti Vilniaus Kalvarijų gatvėje atsidariusio Vokietijos prekybos tinklo „Lidl“ parduotuvės salėje. Politikas tikina, kad darbas milžiniškoje tarptautinėje korporacijoje visiškai nesikerta su jo pažiūromis.
Julius Panka
Julius Panka

„Nematau priežasties stebėtis, kad įsidarbinau „Lidl“. Man iš tikrųjų priimtinas šis prekybos tinklas, priimtinos jo vertybės, ir priimtinas atėjimas į Lietuvos mažmeninės prekybos rinką, kuri tikrai yra kraupi, nes prieš tai man teko vienuolika metų dirbti didmeninės prekybos įmonėje ir teko derinti sutartis su didžiaisiais prekybos tinklais, tai yra tikrai labai nekonkurencinga rinka ir laikanti už pavadėlio visus tiekėjus ir gana žiauriai su jais besitvarkanti. Todėl asmeniškai savo nuomonę sakau, kad džiaugiuosi, jog atėjo šis prekybos tinklas“, – sakė J.Panka.

Politikas prašo šio jo įsidarbinimo niekaip nesieti su artėjančiais Seimo rinkimais, kuriuose jis dalyvaus su „Tvarkos ir teisingumo“ partija, kels savo kandidatūrą visai netoli Kalvarijų gatvės „Lidl“ – Žirmūnų vienmandatėje apygardoje.

Darbas yra darbas, politinė veikla – politinė, – sako J.Panka.

„Tikrai nenorėčiau sieti rinkimų ir politinės veiklos su darbu. Labai mėgstu atskirti tuos dalykus. Darbas yra darbas, politinė veikla – politinė. Politikoje išvis esu dirbęs tik porą mėnesių, kai Tautininkų sąjunga turėjo etatą, o iki tol dirbau ir mokykloje, ir globos namuose, ir didmeninės prekybos įmonėje. Aš atsieti stengiuosi tuos dalykus, o jau paskui kaip Dievas duos. Jei būčiau išrinktas, tai...“, – sakė jis.

J.Panka tikino, kad darbe su „Lidl“ lankytojais apie politiką tikrai nekalbės ir jų neagituos, nors ir dirba visai netoli savo rinkimų apygardos ribų.

„Ši miesto dalis dar priklauso Senamiesčio rinkimų apygardai, todėl tikrai neieškokite rinkiminių dalykų ten, kur jų nėra. Be to, turbūt sudėtinga būtų teigiamai pasirodyti rinkėjams, kurie yra išrankūs ir dažniausiai balsuoja už tuos, kuriai vilki prabangiais kostiumais ir lankosi vakarėliuose. Sunkiai tokius rinkėjus patrauksi nešiodamas sunkias dėžes ir tvarkydamas parduotuvės lentynas", – svarsto jis.

Politikas įsidarbino pardavėju, kuris gali padėti ir sandėlyje, ir salėje ir, jei reikia, kasoje. Anot jo, „Lidl“ pasiūlė patogias darbo sąlygas, todėl jam nekilo minčių ieškoti priežasčių, kodėl neturėtų imtis šio darbo.

„Dirbu nuo balandžio. Dalyvavau pokalbiuose. Rezultatas toks, kad įsidarbinau. Tai padaryti nebuvo sunku, nors tai gal geriau žino Personalo skyrius. Kiek žinau, daug žmonių buvo norinčių dirbti čia, o aš tarp tų laimingųjų, kuris darbą gavo“, – aiškino jis.

J.Panka sako, kad uždirba daugiau nei minimalų atlyginimą, tačiau kiek tiksliai, neatskleidžia.

VIDEO: Kauniečiai vertina „Lidl“ prekybos centrą

„Galiu pasakyti, kad darbo pradžioje atlyginimas niekada nebūna labai didelis, nes tiek darbuotojas turi suprasti, ar jam tinka darbas, tiek darbdavys turi įsitikinti, kad darbuotojas tinka. Tai savaime aišku. Dabar yra toks, koks sutartas, bet, aišku, kiekvienas žmogus tikisi, kad su laiku kils alga ir pareigos“, – sakė J.Panka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius