Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 09 29

„Naftos grupės“ vadovai laisvėje – už 1 mln. litų užstatą

Teismo nurodymu įkalinti bendrovės „Naftos grupė“ vadovai į laisvę ištrūko už rekordinį daugiau kaip 1 mln. litų užstatą.
Pinigai
Pinigai / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.

„Vilniaus diena“ rašo, kad kol kas įtarimai „Naftos grupės“ savininkui Artūrui Urbučiui, jo broliui – įmonės generaliniam direktoriui Antanui Urbučiui bei Bendrųjų reikalų ir tiekimo skyriaus vadovei Svetlanai Popovai nepanaikinti.

Visiems trims prieš daugiau nei mėnesį suimtiems asmenims skirtos švelnesnės kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, dokumentų paėmimas ir užstatas.

Neoficialiais duomenimis, Urbučiams skirta po 500 tūkst. litų, o S.Popovai –50 tūkst. litų užstatas. Visi trys asmenys gali dirbti.

Pasak įmonės darbuotojų, vadovai darbe pasirodo, bet oficialiai nedirba.

Daugiau nei mėnesį trunkantis Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos tyrimas dėl šios bendrovės vadovų neteisėtos veiklos vyksta sklandžiai, teigia Generalinės prokuratūros atstovai.

Pasak generalinio prokuroro patarėjos ryšiams su visuomene Vilmos Dudėnienės, pinigų pasisavinimu ir plovimu įtarti klaipėdiečiai į laisvę išėjo rugsėjo 17 dieną.

Įtariama, kad Lietuvos bendrovė, užsiimanti naftos produktų gabenimu iš Rusijos į Vakarus per Klaipėdos uostą, galėjo pasisavinti daugiau nei 30 mln. litų ir legalizuoti daugiau nei 20 mln. litų, įgytų nusikalstamu būdu.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius