TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 06 26

Naglis Puteikis ir Rytas Kupčinskas dėl mergaitės konservatorių nepaliks

Kategorišką savo nuomonę dėl Garliavos istorijos išsakantys ir partijos poziciją šiuo klausimu nuolat kritikuojantys Seimo nariai Rytas Kupčinskas ir Naglis Puteikis nepaseks kolegų Sauliaus Stomos ir Aurelijos Stancikienės pėdomis ir nepaliks Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos.
Naglis Puteikis
Naglis Puteikis / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Abu Seimo nariai vienu balsu tvirtina: taip, jų pozicija su partijos ne visai sutampa, tačiau trauktis iš jos politikai neketina.

Abu jie su „Drasos keliu“ ir „Lietuvos sąrašu“, kuriuos į rinkimus bendru sąrašu vesianti pripažino Kauno apygardos teisėja Neringa Venckienė, yra surengę ne vieną bendrą protesto akciją ir spaudos konferenciją, palaiko glaudžius ryšius, tačiau rinkimuose dalyvauti  N.Puteikis ir RKupčinskas su šiais naujadarais nemato reikalo.

„Na, mano pozicija dėl tos mergaitės nėra susieta su Tėvynės sąjunga. Aš turiu savo poziciją dėl įvykių Garliavoje, bet, man atrodo, kad šie klausimai ne mano adresu turi būti klausimi. Dabar aš tų dalykų nesvarstau, nes dabar esu TS-LKD“, – paklaustas, ar partijos ir jo pozicijoms dėl Garliavos įvykių nesutampant, neieško kito judėjimo, ėmė blaškytis R.Kupčinskas.

Jis yra patvirtintas TS-LKD kandidatu vienmandatėje Kauno Vilijampolės-Aleksoto rinkimų apygardoje.

Aktyvus Garliavos istorijos komentuotojas ir TS-LKD pozicijos šiuo klausimu kritikas parlamentaras Naglis Puteikis savo smerkiamos partijos palikti taip pat neketina.

Jis yra patvirtintas TS-LKD kandidatu Klaipėdos Danės vienmandatėje apygardoje, tačiau sako, kad argumentas lemiantis sprendimą likti partijoje yra ne šis.

„Demokratinėje valstybėje, demokratinėse organizacijose mažuma argumentais bando tapti dauguma, o ne išėjimais. Na, jei išeisi, tai nepadarysi jokio poveikio išvis. Aš neišėjau ir nesiruošiu išeiti, juk ir komisijoje (laikinojoje komisijoje dėl teisėjos Neringos Venckienės neliečiamybės naikinimo – red.past.) nebūčiau buvęs išėjęs ir partijos“, – paaiškino N.Puteikis.

Politikas neslepia palaikantis „Lietuvos sąrašo“ idėją – esą tai bus puiki proga į Seimą patekti visuomenininkams, viešojo intereso gynėjams, bet ne politikams.

Primename, kad pastaruoju metu TS-LKD frakciją Seime ir partiją paliko du Seimo nariai S.Stoma ir A.Stancikienė. Taip pat Liberalų sąjūdžio frakcija iš savo narių pašalino Gediminą Navaitį. Todėl šiuo metu valdantieji realiai dirba mažumos Vyriausybės formatu – išvis Seime valdančiajai koalicijai priklauso 66 Seimo nariai.

Tiesa, tai neapsunkina svarbiausių įstatymų priėmimo, nes daugumą jų palaiko didžioji dalis mišrios Seimo narių grupės narių arba Darbo partijos atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius