-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 14

Naglis Puteikis neskuba šlietis prie naujos partijos

Praėjusią savaitę Panevėžyje įsteigta „Neapmokestinamųjų pajamų didinimo“ (NPD) partija viešojoje erdvėje siejama su parlamentaru Nagliu Puteikiu. Tačiau pats politikas, pernykščiuose savivaldos rinkimuose kilstelėjęs ne vieno šviežiai suburto politinio bloko reitingus, neskuba tapatintis su šia politine jėga.
Naglis Puteikis
Naglis Puteikis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

NPD partijos steigiamajame susirinkime dalyvavęs N.Puteikis 15min teigė simpatizuojantis šiai politinei jėgai, tačiau patikino, esą jo krikštijimas naujosios partijos lyderiu gerokai per ankstyvas.

„Ne, aš nesu [partijos] lyderis. Mane tik pakvietė būti vedančiuoju suvažiavimo, nes bijojo, kad bus sudėtinga žmonėms, kurie turi mažiau patirties“, – kalbėjo N.Puteikis.

Įvairias reakcijas keliantis naujos partijos pavadinimas parlamentarui patinka – jis tikisi, jog taip iki valdžios ausų ateis raginimai didinti neapmokestinamąjį pajamų dydį.

„Visi Lietuvos ekonomistai vienu balsu tvirtina, kad ne minimali mėnesinė alga yra panacėja, o būtent neapmokestinamųjų pajamų didinimas gali išgelbėti žmones, kurie dirba ir patiria skurdą“, – svarstė N.Puteikis, pridurdamas, jog dabartinė neapmokestinamųjų pajamų dalis darbo rinkoje „bado akis“ – ypač kai kalba eina apie mažiausiai uždirbančius gyventojus.

Savaitgalį N.Puteikis „Facebook“ paskelbė savotišką apklausą, koks pavadinimas geriausiai tiktų naujai partijai. Variantai: Demokratų partija, Piratų partija arba du savotiškais trumpiniais pasižymintys vardai: Seimo mažinimo sąjūdis (SMS) bei Socialinių ekonominių kooperatyvinių sąjungų iniciatyvinis susivienijimas (SEKSIS). Vis dėlto politikas 15min patikino, kad ši apklausa buvo paleista „pusiau juokais“.

Kuris pavadinimas yra geresnis?:1. Demokratų partija?;2. Piratų partija?;3. SMS - Seimo mažinimo sąjūdis?;4. SEKSIS - Socialinių ekonominių kooperatyvinių sąjungų iniciatyvinis susivienijimas?

Posted by Naglis Puteikis on Saturday, January 9, 2016

Pašnekovas patikino neabejotinai dalyvausiantis šių metų Seimo rinkimuose ir tikrai kandidatuosiantis Klaipėdos Danės vienmandatėje apygardoje. O štai kokios politinės jėgos vėliavą neš, politikas dar nenutarė.

„Iš tikrųjų aš nesu apsisprendęs. Man tie žmonės [NPD partija] patiko, tuo imponuoja, kad jie kelia tas problemas. Žmonės ne iš didmiesčių sako: išgirskime ekonomistus, kurie niekaip negali prasibrauti iki Lietuvos politikų galvų. (...) Bet aš galutinio apsisprendimo neturiu, jų kvietimo neturiu. Bet jeigu pakviestų – aš tikrai norėčiau. Kita vertus – yra ir kitų partijų Lietuvoje, kurios keltų panašius socialinio teisingumo, turtinės nelygybės mažinimo, skurdo mažinimo klausimus“, – svarstė N.Puteikis.

Pernykščiuose savivaldos rinkimuose Seimo narys oficialiai parėmė ne vieną naujai suburtą politinę jėgą. Daugelis tokių blokų rinkimuose pasirodė sėkmingai ir iškovojo mandatus miestų ir rajonų tarybose.

Pats N.Puteikis su „Lietuvos sąrašo“ partija kandidatavo sostinėje ir iškovojo miesto tarybos nario mandatą, tačiau jo atsisakė. Iš viso „Lietuvos sąrašas“ Vilniuje surinko 6,23 proc. balsų ir gavo keturias kėdes sostinės taryboje.

Klaipėdoje rinkimų komitetas „Puteikis Plius“ iškovojo tris mandatus, Anykščiuose dvi kėdes gavo  „A.Liogės sąrašas, remiamas N.Puteikio“, dar vieną tarybos nario kėdę Utenoje pelnė visuomeninis rinkimų komitetas „N.Puteikio komanda“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius