Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 25

Naktinėje regatoje varžėsi šešiolika jachtų

Ketvirtadienio rytą, po nelengvos kovos Kuršių mariose finišavo „Švyturio Joninių nakties regatos“ dalyviai. Vienintelės naktinės Klaipėdoje rengiamos regatos jachtos startavo trečiadienio vakarą ir visą Joninių naktį varžėsi dėl nugalėtojo vardo .
Laivai laukė jachtos
Kuršių mariose varžėsi jachtos. / Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Regata

„Švyturio Joninių nakties regatoje“ startavo 16 jachtų, kurios buvo padalintos į dvi įskaitines grupes: „sportinę“ ir „laisvąją“. „Sportinės“ grupės, kurioje plaukė 6 jachtos, dalyviai turėjo įveikti ilgesnę distanciją. „Laisvoji“ grupė buvo gausesnė – joje užsiregistravo 10 jachtų.

Kaip po finišo kalbėjo buriuotojai, sąlygos buvo išties permainingos. Palankus ir stiprus Šiaurės vėjas padėjo gana greitai pasiekti Nidą. Kita vertus, grįžtant į Klaipėdą tokia vėjo kryptis buvo nepatogi ir teko daug laviruoti. Tokie manevrai ypač sudėtingi siaurame Kuršių marių farvateryje, o buriavimas naktį reikalauja ir ypatingo atidumo. Keletas regatos jachtų užplaukė ant seklumų, bet sugebėjo nuo jų nuplaukti ir didesnių problemų išvengta.

Būtent dėl šių sudėtingų oro sąlygų kelios „laisvosios“ grupės jachtos nebaigė ditancijos ir uostą pasiekė su varikliais, kitos – nespėjo į finišą iki kontrolinio laiko pabaigos.

Finišo liniją kirto tik 4 „laisvosios“ grupės jachtos. Po rezultatų perskaičiavimo paaiškėjo, jog šioje grupėje nugalėjo jachta „Lady Blue“ vadovaujama jaunosios kapitonės Simonos Golubovskytės. Antroje vietoje – jachta „Šatrija“ su kapitonu  Arūnu Letkausku, ir trečiojoje – jachta „Litas“, kapitonas Valerijus Bogunas.

Specialiuoju „Švyturio Joninių nakties regatos“ prizu už ištvermę ir kovingumą apdovanota jachta „Svajūnas“ ir kapitonas Gintaras Žukauskas. Ši nedidutė jachta su vos dviejų buriuotojų įgula sugebėjo kaip lygus su lygiais varžytis su daug didesnėmis konkurentėmis ir spėjo finišuoti iki kontrolinio laiko pabaigos, bet liko ketvirtoje vietoje.

Ne mažiau įtempta kova vyko ir „sportinėje“ grupėje. Vieniems iš lyderių jachtai „Baraka“ su kapitonu Rimantu Stropumi nepavyko pakartoti 2009 m. sėkmės ir laimėti pirmąją „Švyturio Joninių nakties regatos“ vietą. Po rezultatų perskaičiavimo ji liko ketvirta.

Pirmosios vietos prizą į sostinę išsivežė vilniečiai buriuotojai su jachta „Kirkė“, vadovaujami kapitono Andriaus Virbicko. Antroje vietoje „sportinėje“ grupėje – jachta „Baltas“ su kapitonu Gintaru Vaičiūnu, trečioje – jachta „Rondo“, kurios kapitonas Kastytis Kunickas.

Pasak regatos organizatorių iš VšĮ Nord 55, jau aišku, jog ši regata per Jonines vyks ir kitais metais. To prašė ir daugelis buriuotojų, juokais išsakydami tik vieną pageidavimą – šiek tiek palankesnio vėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius