-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 05

Namams – šiluma, statybininkams - duona

Naujoji valdžia neatsisako idėjos 10 kartų paspartinti senų daugiabučių renovavimą. Taip esą bus ne tik taupoma šiluma, bet ir darbo per akis turės statybų verslas. Tuo pačiu atsiras naujų biurokratijos institucijų.
Sustojus statybų sektoriui, statybininkai su viltimi laukia valstybės užsakymų.
Sustojus statybų sektoriui, statybininkai su viltimi laukia valstybės užsakymų. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Statybos

Premjeras Andrius Kubilius sako, jog Vyriausybė sieks per metus renovuoti 2 tūkst. senų daugiabučių namų. Tuo tarpu dabar renovuojama vos 200 pastatų. „Reikia iš esmės keisti visą finansavimo sistemą, – sakė A.Kubilius. – Radus bendrą sutarimą tarp įvairių partijų dėl naujo finansavimo modelio reikės galvoti ir apie naujas institucines permainas.“

Anot A.Kubiliaus, tipiniai namai, tipinės mokyklos ar darželiai turėtų būti renovuojami žymiai greičiau, pagal tą patį modelį, kad nereikėtų tūpčioti prie kiekvieno namo atskirai. Premjeras jau ne sykį yra sakęs, jog daugiabučių namų renovavimas tuo pačiu yra svarbi statybų verslo skatinimo dalis. Dabar jis teigė, jog finansuojant daugiabučių namų renovavimą daug aktyviau turėtų dalyvauti komerciniai bankai.

„Dabar  finansuojama pusė paskolos. Bet matome, koks rezultatas – per metus renovuojama vos apie 200 namų, – sakė A.Kubilius. – Negalim tęsti tokio modelio, nes nesprendžiamos esminės problemos.“ Tačiau premjeras kol kas neatskleidė, koks iš tikrųjų naujas finansavimo modelis galėtų būti. Esą specialistų išvados turėtų būti rytoj, o po to dar teks tartis valdžios koalicijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius