Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 19

Namo sienų siūlių remontas: sąmatų nepateikė, skyles paliko, bet sumokėti reikalauja

Vilniaus Lazdynų Architektų gatvės 49 namo buto gyventojai pasipiktinę – jų namą administruojanti bendrovė nesitarusi atliko remonto darbus, nepateikė jų sąmatos, bet reikalauja sumokėti. Gyventojai tvirtina esą namo sienų siūlių remontas jų buto nepasiekė, tad už ką jie turėtų mokėti. Tačiau darbus atlikusi įmonė tvirtina, kad mokėti visus butų savininkus įpareigoja Civilinis kodeksas.
Architektų 49 namas
Architektų g. 49 namas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Savo pavardės nenorėję skelbti Architektų g. 49 namo gyventojai tvirtina nesuprantantys, kaip jų namą administruojanti bendrovė „Lazdynų būstas“ gali reikalauti pinigų už darbus, kurie su jais nebuvo suderinti, nebuvo pateikta darbų sąmata. „Nesuprantame, kaip taip gali būti. Mes esame paslaugų gavėjai ir jeigu paslaugų gavėjai nežino, kokias paslaugas jie gaus, o vien tik gauna sąskaitas mokėti...“, – piktinosi lazdyniečiai.

Gyventojų teigimu, tai ne pirmas kartas, kai jų namą administruojanti bendrovė atlieka darbus, o tada pareikalauja sumokėti nepateikusi jokių sąmatų. Šįkart pasipiktinimą sukėlė namo sienų siūlių remontas. Šio buto gyventojai tvirtina nesuprantantys, kaip iš jų galima reikalauti pinigų, jeigu jiems ne tik nebuvo pranešta apie būsimą remontą, bet ir pats remontas jų buto nepasiekė – esą aplinkui siūles sutvarkius jų buto sienoje tebežioji skylės.

„Visa siena padaryta, bet ties mūsų butu sienos kaip buvo, taip ir liko. Apėjo mūsų butą, labai gražiai apėjo. Bet sąskaita jau antras mėnuo ateina, mokestis už siūlių remontą įskaičiuotas“, – skundėsi gyventojai.

Architektų 49 namas
Architektų g. 49 namas

Paprašę paaiškinimo gyventojai sako jau antra savaitė nesulaukiantys jokio atsakymo. Pagalbos gyventojai bandė ieškoti Lazdynų seniūnijoje, tačiau neišgirdo, kad „Lazdynų būstas“ yra privati bendrovė, todėl seniūnija jos nekontroliuoja.

Bendrovė tvirtina viską dariusi pagal galiojančią tvarką. „Praėjusiais metais (2012 m. rugpjūtį) šiame name buvo vykdoma gyventojų apklausa dėl siūlių remonto poreikio. Atlikus apklausą nustatyta, kad siūles reikia tvarkyti ties 7, 73, 87 ir 89 butais. Įvykdžius rangovų apklausą, gyventojai su planuojamais darbais buvo supažindinti skelbimų lentose. Siūlių remonto darbai šiame name pradėti 2012 metais, tačiau dėl nepalankių oro sąlygų jie užsitęsė ir buvo nukelti į 2013 metus. Iki darbų vykdymo prašymus dėl nesandarių sienų siūlių parašė dar 3 butai (13, 15, 81). Galiausiai remonto darbai buvo baigti šių metų gegužės 28 dieną, o informacija apie atliktus darbus skelbimų lentose pakabinta kitą dieną – gegužės 29 d.“, – teigiama UAB UAB „Mano būstas Lt“, kuriai priklauso ir „Lazdynų būstas“ atsakyme.

Bendrovė pripažįsta, kad ne visi namo gyventojai apklausos metu išsakė norą, kad ties jų butais būtų tvarkomos siūlės, tačiau susimokėti vis dėlto teks visiems. „Kadangi tokie darbai vykdomi tik gavus gyventojų prašymus, siūlės buvo tvarkomos tik ties tais butais, kurių savininkai išreiškė pageidavimą. Verta akcentuoti, jog remiantis Civiliniu kodeksu mokestis už siūlių remonto darbus paskirstomas visiems butų savininkams proporcingai turimam plotui“, – aiškino bendrovės atstovai.

Vilniaus savivaldybė ne kartą yra pabrėžusi – namą administruojančių bendrovių darbą geriausiai kontroliuoti gali patys gyventojai, nes jie turi teisę blogai savo darbą atliekantį administratorių pakeisti kitu. Tam tereikia gyventojų sutarimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius