Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 25

Narkotikų prevencija tarp Kauno moksleivių

Narkotinių ir psichotropinių medžiagų vartojimas kasmet auga. Lietuvoje 2011 metais bent 1-2 kartus gyvenime vartojusių kokį nors nelegalų narkotiką paauglių buvo šiek tiek daugiau negu vidutiniškai Europos šalyse, t.y. 21 proc. (27 proc. berniukų ir 16 proc. mergaičių), ESPAD vidurkis -18 proc.
Dainavos poliklinikos logotipas
Dainavos poliklinikos logotipas
Temos: 1 Narkotikai

Prevencija yra vienintelė galimybė sumažinti narkotinių ir psichotropinių medžiagų vartojimą. Prie moksleivių sveikos gyvensenos stiprinimo prisideda VšĮ Kauno Dainavos poliklinika, kuri vykdo „Alkoholio, tabako, narkotinių ir psichotropinių medžiagų vartojimo prevencijos“ programą, finansuojamą Kauno m. savivaldybės. Šios programos išskirtinumas – tai galimybė patiems Kauno miesto moksleiviams aktyviai dalyvauti prevencinės veiklose ir siekti formuoti sveikos gyvensenos nuostatas – pasitelkiant kūrybiškumą, įvairias technologines, meninės raiškos ir kt. priemones, įsitraukiant kaip vieno tikslo siekiančiai grupei, bendruomenei, ugdant atsakomybę už save ir esančius šalia. Be to, ši programa skirta ne plačiajai visuomenei, o atrankinei ir tikslinei moksleivių grupėms. Tokiu būdu vykdoma prevencija didina moksleivių sąmoningumą, skatina aplinkoje atrasti įdomių užsiėmimų, padeda lavinti bendravimo įgūdžius, stiprina pasitikėjimą savo jėgomis ir kritinį mąstymą, kuris padėtų atsispirti bet kokio pobūdžio svaigalams.

Programos specialistai įvairias veiklas, skirtas Kauno m. moksleiviams, vykdys iki šių metų gruodžio mėnesio (Pramonės pr. 31, tel. (8-37) 787 002).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius