Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 13

NATO naikintuvai Latvijoje nutupdė tris Lietuvos oro erdvę pažeidusius lėktuvus

Antradienį apie 14.50 val. Lietuvos kariuomenės Karinės oro pajėgos, Valstybės sienos apsaugos tarnyba ir Karmėlavoje įsikūręs trijų Baltijos valstybių Bendras valdymo ir pranešimų centras užfiksavo Lietuvos Respublikos oro erdvės pažeidimą.
„Mirage  2000“
„Mirage 2000“ / Prancūzijos gynybos ministerijos archyvo nuotr.

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, į Lietuvos oro erdvę trys neatpažinti lėktuvai įskrido per Lenkijos teritoriją prieš tai nepateikę tam reikalingų reglamentuojančių dokumentų. Pažeidėjams identifikuoti buvo pakeltas vienas iš Šiauliuose budinčių NATO oro policijos misijos naikintuvų „Mirage 2000“.

15min.lt jau skelbė, kad NATO naikintuvas oro erdvę pažeidusius lėktuvus palydėjo iki Latvijos, kur jie buvo nutupdyti Adažių aerodrome. Lėktuvų įgulas apklausė Latvijos Respublikos policijos pareigūnai.

Neatpažinti orlaiviai skrido žemame aukštyje, kur orlaivius sudėtinga aptikti. Pažeidėjai nustatyti sąveikaujant tarpusavyje už Lietuvos teritorijos apsaugą atsakingoms Lietuvos institucijoms ir NATO oro policijos misijos naikintuvams, panaudojus oro erdvės stebėjimo priemones ir pritaikius nustatytas oro erdvės kontrolės procedūras.

Šiuo metu Šiaulių Aviacijos bazėje budi keturi Prancūzijos karinių oro pajėgų naikintuvai „Mirage 2000“, dalyvaujantys NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius