Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NATO susitikimo Vilniuje metu senamiesčio gyventojai raginami patraukti automobilius

Artėjant NATO viršūnių susitikimui Vilniuje sostinės savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ ragina senamiesčio gyventojus automobilius patraukti iš parkavimo vietų, kurias apims eismo ribojimai, o turintiems galimybę – automobilį statyti vidiniuose kiemuose.

Ribojimai, apimsiantys didžiąją dalį sostinės senamiesčio, Vilniaus oro uostą, atskiras Naujamiesčio seniūnijos teritorijas, taip pat Lietuvos parodų ir kongresų centro „Litexpo“ prieigas, įsigalios nuo penktadienio ir truks iki liepos 13-osios imtinai.

Kaip pirmadienį informavo „Susisiekimo paslaugos“, nepatraukus automobilių iki penktadienio arba juos pastačius pažeidžiant stovėjimą draudžiančius ženklus, automobiliai bus priverstinai nutempti. 

Senamiesčio gyventojai, turintys gyventojo parkavimo leidimą mokamoje zonoje, nuo trečiadienio automobilius galės nemokamai statyti kitose Vilniaus miesto teritorijose bei rinkliavos zonose, kur nebus įvesti eismo ribojimai.

Eismo ribojimo zonoje esančiose gatvėse žadama įrengti automobilių stovėjimą draudžiančius kelio ženklus.

Savivaldybė taip pat įrengs specialias automobilių stovėjimo vietas šalia Pramogų banko esančioje stovėjimo aikštelėje, šalia Olandų gatvės – Kirkuto alėjos sankryžos esančioje stovėjimo aikštelėje bei šalia Tymo turgaus esančioje aikštelėje.

„Šios aikštelės bus išskirtos kelio ženklu „P rezervuota“ su papildoma informacine lentele „Tik su gyventojo leidimais“, – nurodoma pranešime.

Dėl numatomų eismo ribojimų liepos 10-13 dienomis taip pat nebus galimybės patekti į Gedimino prospekto 9A, Tilto 14, Baravyko 3 ir 10 bei T. Kosciuškos gatvių 1A stovėjimo aikšteles, o į kitas gali būti apsunkintas ar ribotas įvažiavimas. 

VIDEO: Video: kaip keisis eismas NATO viršūnių susitikimo metu?

Kai kurie rajonai ar gatvės bus uždaromi visiškai, kai kur – laikinai, todėl gyventojai kviečiami susipažinti su detalesne informacija artėjant susitikimui.

Riboto patekimo zonose bus galima judėti tik pėsčiomis, bus uždarytas visų transporto priemonių judėjimas, įskaitant ir dviračius, elektrinius paspirtukus, todėl gyventojai ir verslas raginami apsirūpinti reikiamomis priemonėmis iš anksto. Ribojimai įvedami saugumui užtikrinti pagal NATO pateiktą protokolą.

Mieste bus stipriai apribotas lengvųjų automobilių eismas, bus koreguojami viešojo transporto maršrutai, kertantys centrinę miesto dalį. Negalėdami judėti lengvaisiais automobiliais, vilniečiai ir sostinės svečiai kviečiami rinktis viešąjį miesto transportą.

Planuojama, kad į renginį atvyks apie 40 NATO šalių–narių ir šalių partnerių delegacijų. Laukiama virš 2 tūkst. tarptautinės žiniasklaidos žurnalistų bei su renginio organizavimu susijusių dalyvių. Jiems taip pat numatyta leisti viešuoju transportu naudotis nemokamai pateikus renginio dalyvio identifikavimo pažymėjimą su savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ uždėta specialia žyma.

Savivaldybė skaičiuoja, kad šiam sprendimui įgyvendinti bus skirta iki 200 tūkst. eurų.

Daugiau informacijos apie numatomus pokyčius NATO viršūnių susitikimo metu pateikiama savivaldybės tinklalapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius