Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 04

NATO viršūnių susitikime svarstyta operacija Afganistane

Jubiliejiniame NATO 60-mečio Viršūnių susitikime besilankantis Prezidentas Valdas Adamkus dalyvavo Šiaurės Atlanto Tarybos Viršūnių susitikimo rytinėje sesijoje „NATO pasauliniai iššūkiai Afganistane".
V.Adamkus NATO viršūnių susitikime
V.Adamkus NATO viršūnių susitikime / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sesijos pradžioje, iš karto po JAV Prezidento Barako Obamos kalbėjęs Lietuvos vadovas pažymėjo, kad mūsų šalis ir toliau veiksmingai ir atsakingai vadovaus Goro provincijos atkūrimo grupei (PAG) Vakarų Afganistane ir misija šioje šalyje išlieka mūsų šalies prioritetu. Šalies vadovas sakė, kad rinkimų Afganistane laikotarpiu Lietuva padidins karių kontingentą, kaip jau padidino savo įnašą specialiose pajėgose Afganistano Pietuose, praneša Prezidento spaudos tarnyba.

Prezidentas V. Adamkus pabrėžė tolygios tarptautinės paramos skirtingiems Afganistano regionams svarbą. Lietuvos vadovo nuomone, pigiau ir prasmingiau investuoti į stabilumo išlaikymą, negu jo kūrimą.

„Geriau jau daugiau lėšų skirti mažiausiai pasiturinčioms provincijoms, negu vėliau iš jų guiti talibus. Ir tam Lietuva yra pasirengusi dirbti su visais partneriais, su visomis šalimis-donorėmis", – sakė valstybės vadovas.

Pasak Prezidento, Lietuva šiemet padidins savo pajėgas Afganistane, taip pat ir šalies pietiniame regione.

„Artėjant valstybių vadovų susitikimui Lietuva nusprendė panaikinti visus apibojimus visoms Lietuvos pajėgoms Afganistane. Pasinaudodamas proga, norėčiau paraginti ISAF šalis pasielgti taip pat", – sakė valstybės vadovas.

Prezidentas pažymėjo, kad Lietuva remia naująją JAV strategiją Afganistane bei Pakistane ir supranta, kad sėkmė slypi tik stiprioje pačių afganistaniečių kariuomenėje bei policijoje, todėl Afganistano nacionalinės kariuomenės (ANA) patikos fondo išplėtimas įgyja didelę reikšmę.

„Tikiu, kad bendromis pastangomis mūsų misija Afganistane bus sėkminga, o Lietuva sulauks didelės paramos savo veiklai", – sakė Prezidentas V. Adamkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius