Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 19

Nauja karšto vandens pardavimo tvarka nesuviliojo

Klaipėdiečiai besirinkdami karšto vandens tiekėjus liko ištikimi senajai tvarkai.
Vanduo
Kol kas klaipėdiečiai lieka prie senosios tvarkos, kai vanduo perkamas iš „Klaipėdos vandenų“, o šildomas „Klaipėdos energijos“. / LŽ nuotr.

Kol kas daugiau nei šimtas daugiabučių namų bendrijų informavo bendrovę „Klaipėdos energija“, jog lieka prie šiuo metu galiojančios tvarkos, kai už vandenį mokama vandens tiekėjui, o jo pašildymą – šilumos tiekėjui.

Naujosios tvarkos, kai karštas vanduo perkamas tiesiogiai iš tiekėjo, kol kas nepasirinko niekas.
Dauguma daugiabučių apsisprendimą išreiškė balsuodami, iš pirmininkų gavę specialius lapelius. Kiti gyventojai nuomonę išreiškė susirinkimuose. Apie savo apsisprendimą bendrijos gali pranešti iki gegužės.

Anot „Klaipėdos energijos“ Šilumos pardavimo ir rinkodaros departamento direktoriaus Virginijaus Zutkio, apskaičiuota, kad senoji tvarka vis tik atsieis pigiau, nei perkant vandenį iš tiekėjo.

Pagal šiuo metu galiojančią tvarką klaipėdiečiai vandenį perka iš bendrovės „Klaipėdos vanduo“, o už pašildymą moka „Klaipėdos energijai“. Karšto vandens tiekėjo nėra. Specialistų teigimu, pasirinkus naująją tvarką, daugumai uostamiesčio ir Gargždų gyventojų  padidėtų mokestis už šilumos cirkuliaciją (gyvatuką) šildymo sezono metu bei atsirastų kintantis mokestis vasarą.

„Informacijos, manau, buvo pakankamai. Nors dar sulaukiame įvairių klausimų, dauguma pirmiausia klausia, kas jiems atsieitų pigiau. Dar yra laiko apsispręsti“, – teigė V.Zutkis. 

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius išleido įsakymą dėl karšto vandens tiekėjo pasirinkimo. Pagal jį, daugiabučių administratoriai iki balandžio 1-osios turi suteikti sąlygas gyventojams išreikšti apsisprendimą, o iki gegužės informuoti apie sprendimą savivaldybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius