Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 25

Nauja Kauno LSMU vidurinė mokykla rengiasi startui

2013 m. kovo mėnesį Juridinių asmenų registre įregistruota viešoji įstaiga Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) vidurinė mokykla. Mokyklos direktoriumi paskirtas Arūnas Bučnys, iki tol dirbęs Kauno rajono Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos direktoriumi.
Mokyklos klasė
Mokyklos klasė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Atsižvelgiant į svarbiausią LSMU mokyklai keliamą uždavinį – teikti kokybišką pagrindinį ir vidurinį išsilavinimą, sudaryti galimybes mokiniams puikiai pasirengti valstybiniams brandos egzaminams ir sėkmingam stojimui į aukštąsias mokyklas – jau pradėti mokyklos kūrimo darbai.

Šiuo metu formuojama administracija, atsakingos Universiteto tarnybos rengia iš Kauno savivaldybės panaudos sutartimi gautinų Seredžiaus g. 4 remonto darbų projektą, skelbia baldų mokymo priemonių, kompiuterinės įrangos viešuosius pirkimus. Vienas svarbiausių mokyklos direktoriaus A.Bučnio keliamų uždavinių – suburti aukštos kvalifikacijos mokytojus, tikrus savo dalyko profesionalus, gerbiančius savo darbą ir, žinoma, pirmiausiai – mokinį.

„Mokyklos ateities planai – 500 – 600 moksleivių, mokomų 5 – 12 klasėse. 2013 / 2014 m.m. bus renkamos 5 – 11 klasės. Į planus nebuvo įtraukta 10 oji klasė, tačiau, matydami poreikį, svarstome galimybę tokią klasę atidaryti,“ – teigia LSMU vidurinės mokyklos direktorius A.Bučnys.

„Kviečiame visus, norinčius mokytis 10 klasėje pildyti anketas. Sulaukėme taip pat ne vieno klausimo, ar mūsų mokykloje vidurinis ugdymas bus grindžiamas tik biomedicinos mokslo krypties pagrindais. Tokius planus turime tik ateinantiems mokslo metams. Padaugėjus mokinių, vienuoliktokai galės pasirinkti įvairių krypčių individualius ugdymo planus„, – sakė LSMU mokyklos vadovas.

Penktųjų – dešimtųjų klasių mokiniai LSMU vidurinėje mokykloje mokysis pagal bendrąją pagrindinio ugdymo programą. Siekiant suteikti galimybę LSMU mokykloje mokytis motyvuotiems, gabiems ir talentingiems vaikams, į mokyklą bus priimami tik išlaikiusieji brandą parodantį stojamąjį testą. Pirmaisiais mokslo metais bendrųjų gebėjimų testas bus organizuojamas tik penktųjų klasių mokiniams, kitų klasių mokiniai bus priimami atsižvelgiant į pagrindinių mokomųjų dalykų metinį vidurkį. Tai bus numatyta šiuo metu rengiamame mokinių priėmimo tvarkos apraše, kuris bus paskelbtas iki balandžio 8 d.

“Jau galima pasidžiaugti dideliu skaičiumi susidomėjusių moksleivių. Taip pat nemažai anketų sulaukiama ir iš kitų Lietuvos regionų. Malonu, kad į šią LSMU iniciatyvą atsiliepė ir nemažai Kauno miesto bei rajono pedagogų,“ teigia A.Bučnys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius