Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 17

Nauja nuniokoto Seimo apgultis (atnaujinta 12.45 val.)

Per riaušes nusiaubtus parlamento rūmus šeštadienio rytą apgulė tvarkytojų brigados.
Sutvarkyti nusiaubtą Seimą yra ne juokų darbas. Tam reikės ir pastangų, ir milijonių lėšų.
Sutvarkyti nusiaubtą Seimą yra ne juokų darbas. Tam reikės ir pastangų, ir milijoninių lėšų. / Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr.

„Paprastai mes Seimo netvarkome. Šiandien esame čia pakviesti kaip specialiosios pajėgos!“, – gerai nusiteikusi 15min.lt pasakojo valymo paslaugų bendrovės „Corpus A“ valytoja.

Netrukus, po 10 valandos ryto, prie Seimo pasirodė ir būrys šepečiais ginkluotų vyrų, o jų viršininkė komandavo: „Siūlau dirbti dviem grupėmis: vieni eina į vidų rinkti stiklų, kiti lieka tvarkytis lauke.“Suskaičiuota, kad reikės pakeisti mažiausiai 81 stiklą.

Prie minėtos firmos tvarkytojų brigados iškart prisijungė ir įmonės „Vilniaus zunda“ darbininkai.

Darbas lauke vyksta itin sudėtingai. Pirmiausia, spaudžiant šaltukui, kiaušinių, pomidorų ir kitų Seimo atakoms naudotų dalykų liekanos yra prišalusios ir prie fasado, ir prie šaligatvių. Paviršius grandyti tenka po vieną centimetrą.

Kita problema – aukštai esančio purvo be specialios technikos, turint vien nešiojamas kopėčias, apskritai neįmanoma pasiekti.

Viena iš besitvarkančių moterų jau spėjo į stiklo šukes susipjaustyti ranką. Kolegų siūlymų kreiptis į Seimo apsaugininkus, kad šie iš vaistinėlės duotų tvarstį, į talką pasinėrusi moteris neišgirdo.

Tvarkytojams buvo liepta išvalyti netgi tuos fasado stiklus, kuriuos akivaizdžiai reikės keisti dėl įtrūkimų. Be to, valytojams aplink rūmus badė akis ir šlykščiai atrodantys prišalusio sniego likučiai, susimaišę su vakar skrajojusių maisto produktų ir įvairių šiukšlių likučiais.

Seimas šįryt domina ne tik tvarkdarius, bet ir smalsuolius. Jauni ir vyresni vilniečiai per pasivaikščiojimus su vaikais bei šunimis smalsiai spoksojo į išdaužtus langus bei išterliotą fasadą, jį fotografavo.

Jau išvakarėse kalbėta, jog suremontuoti nusiaubtą Seimą kainuos iki 2 milijonų litų.

Į rūmus šeštadienį susirinko ir Seimo bendrųjų reikalų departamento vadovybė. Suskaičiuota, kad reikės pakeisti mažiausiai 81 stiklą. Dalį jų reikės užsakyti iš užsienio. Kiek kainuos vien nauji stiklai, kol kas neaišku. 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius