Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 11

Nauja pramoga – ekskursija po vynines

Šaltuoju metų laiku Klaipėdos kultūros ir turizmo informacijos centras kviečia klaipėdiečius pažinti neatrastą miesto pusę.
Anot barmeno Ričardo, klaipėdiečiai vynais domisi vis intensyviau.
Anot barmeno Ričardo, klaipėdiečiai vynais domisi vis intensyviau. / A.Kripaitės nuotr.

Sudarytas naujas maršrutas turistams – „Vynų aromatai Klaipėdos senamiestyje“. Uostamiesčio gyventojams gidai pasakos apie senąsias užeigas-viešbučius mieste, apie jų kūrimosi raidą.

„Gaila, bet apie tai kalbant reikia arba rodyti fotografijas, arba tiesiog pasitelkti vaizduotę, nes iš to, kas buvo, liko tik menki pėdsakai“, – pripažino gidė Šarūnė Jurevičienė.

Ekskursantai bus vedžiojami po Turgaus gatvę, kur anuomet vykdavo intensyvus gyvenimas, vadintąjį Frydricho miestą, kur viena po kitos kūrėsi užeigos. Ekskursijų dalyviai aplankys vyninę „Friedricho pasaže“. Pagal istorinius šaltinius, čia nėra buvę vyninių, tačiau veikė krautuvėlės, karčemos. Šių dienų pasažas išlaikęs savitą struktūrą.

Skaičiuojama, kad iki Antrojo pasaulinio karo, skaudžiai suniokojusio Klaipėdą, uostamiestyje buvę nemažai užeigų su viešbučiais, kur apsistodavo laivais atplaukę prekybininkai, keliautojai.
Ekskursijos dalyviai bus kviečiami užsukti į porą vyninių, kuriuose bus pasakojama apie vyno kultūrą, degustuojamos skirtingos jo rūšys.

Daugėja išprususių vartotojų
Anot „Friedricho pasažo“ vyninės barmeno Ričardo, besidominčiųjų vynais daugėja ir visoje Lietuvoje, ir Klaipėdoje. „Nesutikčiau, kad čia alaus mėgėjų miestas“, – sakė jis.

„Gourmet“ krautuvėlės-restorano padavėjai pasakojo, kad per pastaruosius septynerius metus mieste smarkiai padaugėjo žmonių, besidominčių vyno kilme, jo gėrimo ir pateikimo tradicijomis.

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro organizuojamų ekskursijų trukmė – pora valandų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius