-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 12

Naują valdžią Andrius Kubilius perspėja, kad populistinis kalbėjimas – kenksmingas Lietuvai

Darbą premjero poste baigiantis konservatorių lyderis Andrius Kubilius trečiadienį naująją Vyriausybę perspėjo, kad tarptautinės rinkos vertina ne tik darbus finansų srityje, bet ir viešus pareiškimus, ir paragino susilaikytų nuo populistinių kalbų.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Tikrai naujai Vyriausybei linkėčiau kiek galima greičiau nuo rinkiminio populizmo retorikos pereiti prie labai griežto realybės supratimo, ir ypatingai kalbant ir sprendžiant reikalus, susijusius su valstybės finansais. Čia noriu pabrėžti žodžius „ir kalbant“, nes valstybės finansų padėtis labai stipriai priklauso ne tiktai nuo priimamų sprendimų, didinančių ar mažinančių pajamas, didinančių ar mažinančių kurias nors išlaidas, lygiai taip pat labai stipriai priklauso ir nuo to, kas yra kalbama“, – po paskutinio savo vadovaujamo ministrų kabineto posėdžio žurnalistams sakė A.Kubilius.

Jo teigimu, nuo kalbėjimo priklauso, kaip šalį vertina tarptautinės rinkos.

„O tai yra vienas iš svarbiausių dalykų, kas gali daryti gerą arba blogą įtaką mūsų situacijai. Besitęsiantis populistinis net ir kalbėjimas Lietuvai kenkia ir gali kenkti vis labiau ir labiau“, – teigė laikinasis premjeras.

Tarp svarbiausių darbų būsimajai Vyriausybei A.Kubilius sakė paliekantis energetinių projektų tęsimą. Jo teigimu, rūpinantis energetine nepriklausomybe kartais reikia priimti ir tokius sprendimus, kurie tą dieną atrodo nepopuliarūs, tačiau ilgainiui duotų Lietuvai didelės naudos – „ir ekonominės kiekvienam vartotojus, ir geopolitinio saugumo prasme“.

A.Kubilius linkėjo būsimai valdžiai turėti ambicingą viziją, o savo Vyriausybės darbus per ketverius metus vadino dideliais, nors pripažino, kad buvo ir klaidų.

„Visi jausmai turbūt yra susimaišę širdy. Į tuos ketverius metus žiūriu kaip į laikotarpį, kai nuveikėme iš tikrųjų tiek ir tokios apimties darbus, kuriuos tikrai galiu vertinti kaip didelius darbus. Ne visada gal mums pavykdavo viską išaiškinti, ne visada pavykdavo priimti sprendimus be klaidų, bet turėjome iš tikrųjų aiškią, didelę ir šviesią ambiciją padėti Lietuvai ne tiktai įveikti krizę, bet ir eiti pirmyn, siekiant tapti modernia, nebijančia globalios konkurencijos valstybe. Manau, kad tikrai pasiekėme nemažai“, – dėstė politikas.

Naujoji centro-kairės Algirdo Butkevičiaus Vyriausybė įgaliojimus veikti gaus ketvirtadienį, jei Seimas pritars jos programai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius