Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 29

Naujai frakcijai – Vilniečių vardas

Miesto taryboje trečiadienį įregistruota nauja – Vilniečių frakcija. Ją sudarys penki buvę Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) frakcijos nariai.
K.Nėnius (centre) pasitraukimo priežasčių nedetalizuoja, teigia tiesiog galvojantis apie savo frakcijos kūrimą. G.Kėvišas (dešinėje) teigia kol kas jokių sprendimų nepriėmęs.
K.Nėnius (centre) tapo naujosios Vilniečių frakcijos vadovu. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Frakcijos vadovas Kęstutis Nėnius paskelbė, kad su juo frakciją sudarys Gediminas Daubaras, Darius Maskoliūnas, Saulius Šaltenis ir Algimantas Vakarinas. Frakcija lieka valdančiojoje daugumoje, tačiau sprendimus priims savarankiškai.

Naujoji frakcija kitą valdančiąją frakciją – LiCS – sumažino perpus. Ši frakcija šiuo metu turi net du vicemerus – Gintautą Babravičių ir Stanislovą Šriūbėną.

Naujos frakcijos registravimas sulaukė kai kurių tarybos narių nepasitenkinimo. Socialdemokratas Audrius Rudys pasipiktino frakcijos pavadinimu: „Protestuoju dėl pavadinimo, nes toks įspūdis, kad kiti tarybos nariai nėra vilniečiai.“

Buvęs frakcijos kolega S.Šriūbėnas išsakė pastabą ir dėl to, kad kalbama ir tų tarybos narių vardu, kurie atostogauja. Posėdyje nedalyvavo nei A.Vakarinas, nei S.Šaltenis.

Vilniečių frakcija bus devintoji Vilniaus miesto taryboje. Ar sieks kokių nors postų Vilniaus savivaldybėje, frakcijos nariai kol kas neatskleidė.

Anksčiau K.Nėnius yra sakęs, kad naujosios frakcijos kūrimas susijęs su Artūro Zuoko kuriamu visuomeniniu judėjimu „Taip“.

Papildyta 16.05 val. Anot naujosios frakcijos vadovo K.Nėniaus kol kas nesvarstoma, ar jų frakcija sieks užimti vicemero ar kito svarbaus miesto valdžioje posto, tačiau tokia galimybė neatmetama.

„Aš tikrai nepretenduoju. O dėl kitų frakcijos nieko negaliu pasakyti, turime susirinkti, aptarti. Koalicijos sutartyje mūsų frakcijos nėra, mes nesiruošiame trauktis į opoziciją, tad tas klausimas natūraliai turės kilti“, - sakė K.Nėnius.

Anot Vilniečių frakcijos vadovo, kadangi LiCS frakcija skilo per pusę, tai būtų logiška, jeigu ir jų turimi du vicemero postai turėtų būti dalinami per pusę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius