-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 21

Naujai iškeptų parlamentarų galvose – naujos privilegijos

Vos mėnesį dirbančio naujo Seimo narių galvose – ne tik įstatymų leidyba, bet ir mintys, kaip geriau išleisti parlamentinei veiklai skirtus pinigus – daugiau nei du tūkstančius litų per mėnesį, pranešė „Lietuvos ryto“ televizija.
Seime
Seime / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Važinėjantys nuosavais automobiliais, užsigeidė, kad valstybė kompensuotų nusidėvėjimo išlaidas.

„Kiekvienas vienmandatininkas su arkliu nevažinėja ir pėsčias nevaikšto. Kaip tu nori: tu gali už tą tūkstantį nuomotis arba važinėti savo automobiliu ir tau padengs tas nusidėvėjimo išlaidas“, – kalbėjo „Mercedes“ vairuojantis socialdemokratas milijonierius B.Bradauskas.

Tokius siūlymus artimiausiame posėdyje ruošiasi svarstyti Seimo valdyba ir galbūt inicijuoti atitinkamas statuto pataisas.

Seimo nari teigimu, taip pavyks sutaupyti, esą kompensacijai numačius kad ir tūkstantį litų, daugumą seimūnų skatintų važinėtis ne nuomotu, o nuosavu transportu.

„Žiūrėkim realiai ir taupykim. Jeigu Seimo narys turi nuosavą automobilį, tai kam jam dar nuomotis vien dėl to, kad nėra kompensacinės tvarkos. Tai padarykim galimybę rinktis, ir, manau, išloštų abi pusės“, – teigė Seimo valdybos narys Algirdas Sysas.

Opozicijos atstovai neatmeta galimybės, kad įvedus naują parlamentinių pinigų leidimo tvarką, gali pasitaikyti atvejų, kad pinigus bus galima įsidėti kišenėn ir nesinaudojant automobiliu.

Be kompensacijų už nuosavą transportą, valdyba ketina svarstyti ir kitus siūlymus. Štai kanceliarija siekia, kad parlamentarai negalėtų išlaidauti vien tik transportui ar biuro patalpoms, o išlaidas paskirstytų po truputį įvairioms sritims. Kad parlamentinių pinigų panaudojimas būtų įvairesnis, svarstoma grąžinti galimybę jais atsiskaityti ir už užsienio kalbų kursus. Kanceliarija valdybai taip pat siūlo trumpinti išsikraustymo iš Seimo viešbučio terminus. Dabar parlamentarai tam turi visą mėnesį. Norima, kad palikdami viešbutį daiktus jie susipakuotų per dvi savaites.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius