-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 25

Naujajame Vilniaus strateginiame plane – dėmesys vilniečių poreikiams

Vilniaus miestas nuo kitų metų turės naują strateginį planą. Anot miesto vadovų, 2002–2010 metų strateginis planas buvo labiau orientuotas į infrastruktūros plėtrą, naujasis 2010–2020 metų planas – į žmonių poreikius. Vilniaus meras Vilius Navickas teigė, kad į miesto plėtrą bandyta pažvelgti miestiečių akimis, todėl buvo atlikta apklausa, kokį miestą po kelerių metų mato patys vilniečiai.
Anot UAB „Ekonominės konsultacijos ir tyrimai“ partnerio Dariaus Dulskio, vilniečiams patraukliausia Vilniaus kaip mano namų vizija.
Anot UAB „Ekonominės konsultacijos ir tyrimai“ partnerio Dariaus Dulskio, vilniečiams patraukliausia Vilniaus kaip mano namų vizija. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Būsimojo miesto vizija – Vilnius kaip draugiškas, jaukus, pokyčiams ir naujovėms atviras miestas, puoselėjantis savo tradicijas ir kultūrą, skatinantis nuolatinę pažangą ir tobulėjimą. Strateginio plano rengėjų teigimu, norint tai pasiekti reikia suderinti tris sudedamąsias dalis: būtina laiminga visuomenė, tvari ekonomika ir harmoninga aplinka. To ir bus siekiama įgyvendinant naują 2010–2020 metų strateginį planą.

„Nuo 2002 metų iškilo modernus dešinysis Neries krantas, Konstitucijos prospektas, prekybos centrų, dangoraižių, bet veržlios plėtros viziją pakeitė pastarieji 2008–2009 metai, ekonominės krizės laikas. Tuomet plėtros planus pakeitė išgyvenimo strategija, tačiau miestas negali gyventi be aiškios vizijos, be aiškaus plano, koks jis bus po kelerių metų“, – sakė Vilniaus meras.

Kuriant naująjį strateginį planą daug dėmesio skirta miestiečių nuomonei. Atlikta apklausa parodė, kokį miestą įsivaizduoja paprasti vilniečiai. Anot UAB „Ekonominės konsultacijos ir tyrimai“, kuri ir koordinavo vilniečių apklausą, partnerio Dariaus Dulskio, patraukliausia vizija, kaip po 10 metų atrodys Vilnius, yra „Vilnius – mano namai (bendruomeniškas, draugiškų gyventojų miestas)“.

Po 10 metų vilniečiai, pristatydami Vilnių miesto svečiams, labiausiai norėtų pasigirti architektūra ir paveldu bei tvarka mieste. Taip pat svarbu kultūra, pramogos, miesto infrastruktūra, žaliasis miesto rūbas bei saugumas.

Tapę Vilniaus meru, vilniečiai visų pirma spręstų susisiekimo gerinimo ir kelių, darbo vietų kūrimo bei verslo aplinkos gerinimo, miesto tvarkymo ir gyvenamosios aplinkos problemas.

Miestiečių apklausos rezultatus žadama naudoti kuriant strateginį planą. Anot miesto vadovų, kol kas tai tik vizija, gairės, kurios leis ateityje planuoti konkrečius darbus. Po kelių savaičių planas bus pateiktas vertinti visuomenei, o rudenį turėtų būti patvirtintas miesto tarybos. „Tai, kad turėsime šį planą, nereiškia, jog jis bus nekoreguojamas. Koreguosime jį pagal situaciją, pagal miesto poreikius. Dabartinį taip pat teko koreguoti, nes turėjome prisitaikyti prie ekonominio sunkmečio sąlygų“, – sakė meras.

Didelį dėmesį per ateinantį dešimtmetį ketinama skirti vilniečių saugumui, švietimo sistemos gerinimui, aplinkosaugai, miesto infrastruktūros plėtrai, valdymo kokybės gerinimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius