-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 29

Naujame Kauno turizmo sezone – kruizas į Birštoną, viduramžių pramogos, dėmesys ekologijai

Kauno muzikinio teatro sodelyje antradienį oficialiai paskelbtas naujas turizmo sezonas. Šiemet didžiausias dėmesys bus skirtas ekologijai, sveiktos gerinimo paslaugoms, aktyviam laisvalaikiui.
Turizmo sezono pristatymas
Turizmo sezono pristatymas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Atidarymo proga didelėje pripučiamoje palapinėje visą dieną vyksta mugė „Kaunas dalijasi eko idėjomis“. Joje dalyvauja 10 organizacijų ir įmonių, kurios pristato aktyvias pramogas Kaune, pramogines ir edukacines programas.

Kaip sakė Kauno turizmo informacijos centro ir konferencijų biuro direktorius Sigitas Sidaravičius, didelio susidomėjimo sulaukė nauja pramoga – kruizas Kauno mariomis ir Nemunu į Birštoną su ekskursijos programa, galimybe pasimėgauti sanatorijų procedūrų paslaugomis. „Pirmas plaukimas numatytas birželio 24 dieną, bet jau parduota 75 proc. bilietų“, – džiaugėsi S.Sidaravičius.

Kruizas į Birštoną arba iš Birštono į Kauną su parvežimu autobusu atgal bus rengiamas tik kelis kartus per vasarą, o bilieto kaina žmogui – 42 litai.

Kruizas į Birštoną arba iš Birštono į Kauną su parvežimu autobusu atgal bus rengiamas tik kelis kartus per vasarą, o bilieto kaina žmogui – 42 litai. „Jei ši pramoga bus tokia populiari kaip pirmas kruizas, kitais metais laivas į Birštoną ir atgal plaukios dažniau“, – teigė S.Sidaravičius.

Kauno turizmo informacijos centro ir konferencijų biuras per metus sulaukia apie 150 tūkst. įvairių klausimų apie ekskursija, pramogas mieste. Pusė tuo besidominčių yra užsieniečiai.

Kauno muziejaus direktorė Rita Garbaravičienė sakė, kad stengiamasi pagyvinti Kauno pilį. „Ten nuolat rengiamos įvairios šviečiamosios programos. Šiemet prie pilies kviesime žmones susipažinti su viduramžių žaidimais, pilyje iš molio lipdysime senovinius krosnies koklius. Muziejuje merginas kviečiame į paįvairinti mergvakarius – kalbėsime apie tarpukario moteris, pamokysime įvairių darbų, bus galima nusifotografuoti su retro drabužiais“, – vardijo R.Garbaravičienė.

Naujam turizmo sezonui išleistas leidinys „Kaunas dalijasi eko idėjomis“, kuriame pateikiamos idėjos laisvalaikiui, publikuojami dviračių takai, dviračių nuomos punktai, informacija apie parkus, įvairios sveikatai naudingos paslaugos.

Kauno turizmo informacijos centro ir konferencijų biuras siūlo per 40 įvairių pramogų ir pažintinių ekskursijų Kaune ir Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius