Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 29

Naujas A.Paleckio pašaukimas – darbas su statybomis

„Fronto“ partijos, remiančios sostinės savivaldybės tarybos valdančiąją daugumą, pirmininkas ir tarybos narys Algirdas Paleckis šią savaitę oficialiai įsidarbino savivaldybės įmonėje „Vilniaus kapitalinė statyba“.
Naujas posūkis Algirdo Paleckio karjeroje
Naujas posūkis Algirdo Paleckio karjeroje / Alvydo Opulskio fotomontažas

„Vilniaus kapitalinėje statyboje“ dirbu nuo sausio 28-osios. Galiu būti naudingas įmonei, man kvalifikacijos pakanka“, – „15min“ tikino A.Paleckis, turintis žurnalistinį ir politinį išsilavinimą.

Gerai, kad žmogus rado darbą, gal bus naudingas. Man nereikės jam darbo ieškoti. Laikai sunkūs, – sakė meras Juozas Imbrasas.Politikas tapo savivaldybės įmonės direktoriaus padėjėju ir bus atsakingas už investicinius projektus. Jis šioje įmonėje turėtų gauti apie 3 tūkst. litų dydžio atlyginimą. „Laikai sunkūs, gal padėsiu pritraukti investicijų“, – savo kompetenciją vertino A.Paleckis.

Etikos sargai šiame „frontininko“ žingsnyje įstatymo pažeidimų neįžvelgia. „Lietuvos įstatymai nedraudžia tarybos nariams dirbti savivaldybės įmonėse. Jie tik dėl galimo interesų konflikto negali užimti vadovaujamų pareigų“, – tikino Vilniaus savivaldybės tarybos etikos komisijos pirmininkas Gediminas Rudžionis.

Jis sakė apie šį A.Paleckio darbą girdįs pirmą kartą ir neatmetė galimybės, kad visuomenėje dėl to kils įtampa. „Jei jis įmonei pritrauks investicijų, nematau nieko blogo. Teoriškai įmanoma, kad gali susipinti interesai, tačiau kol veiksmų nėra, nieko pasakyti ir negalima“, – samprotavo G.Rudžionis, priklausantis valdančiajai „Tvarkos ir teisingumo“ tarybos frakcijai.

Priėmė direktorius

Redo Vilimo/BFL nuotr./Gediminas Rudžionis
G.Rudžionis: „Kol veiksmų nėra, nieko pasakyti ir negalima.“

Padėjėjo pareigos, kurias gavo A.Paleckis bendrovėje „Vilniaus kapitalinė statyba“, nėra naujai įsteigtos, į jas darbuotojai priimami direktoriaus nuožiūra, be konkurso. Bendrovės vadovo Modesto Valackos teigimu, į padėjėjo vietą buvo keletas kandidatų, tačiau A.Paleckio kvalifikacija esą buvusi tinkamiausia.

„Direktoriaus teisė pasirinkti darbuotoją, kaltinimų ir galimų spekuliacijų nesibaiminu“, – teigė M.Valacka.

A.Paleckis į darbą priimtas bandomajam laikotarpiui, vėliau bus sprendžiama, ar jis tinkamas šioms pareigoms. „Dabar laikai sunkūs, reikalausime, kad darbuotojas dirbtų sąžiningai. Į miesto tarybos posėdžius išleisime, tai neturėtų būti pravaikštos“, – konstatavo M.Valacka.

Jis nelinkęs šio posto įmonėje politizuoti. „Tai pareigybės, kurios jau yra 5–6 metus. Padėjėjas bus atsakingas už įmonės investicinę programą ir jokios politikos čia nėra“, – reziumavo M.Valacka.

Atlygis už paramą?

Neoficialiai kalbama, kad šios naujosios A.Paleckio pareigos - tai padėka „frontininkams“ už paramą iš naujo stiprėjančiai valdančiajai sostinės tarybos koalicijai, besisukančiai apie partiją „Tvarka ir teisingumas“.

Į naujai susikūrusią „Fronto“ frakciją neseniai perėjo žinomas politikas Algirdas Butkevičius. Šiai frakcijai atsirado galimybė pretenduoti į vieną iš keturių laisvų vicemerų postų. A.Paleckio teigimu, į šias pareigas „puikiai tiktų“ į „Fronto“ frakciją perbėgusi socialdemokratė Jūratė Žeimienė, siejama su keliomis namus sostinėje administruojančiomis bendrovėmis.

„Norėtume būti atsakingi už viešąjį transportą ir miesto ūkį“, – yra sakęs A.Paleckis.

Tada politikas tikino pats vicemero posto nesieksiąs ir už politinę paramą nieko neprašysiąs.

Pareigų dėlionė

Dar prieš prasidedant naujai politinei dėlionei, „Vilniaus kapitalinės statybos“ vadovo pareigas pradėjo eiti valdančiosios „Tvarkos ir teisingumo“ partijos narys M.Valacka, per savivaldos rinkimus 2007-aisiais nepatekęs į miesto tarybą.

Paskiriant šį vadovą, kilo daug šurmulio – iš „Vilniaus kapitalinės statybos“ stebėtojų tarybos, prižiūrinčios bendrovės veiklą, buvo pašalintas opozicinės Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovas Arūnas Štaras. Tuomet „tvarkiečių“ meras Juozas Imbrasas pasakė: „Rėmėt, neberemiat, nepyk“.

Dienraščio „15 minučių“ nuotr./Juozas Imbrasas.
Juozas Imbrasas: „Nieko apie tai nežinojau.“

Po A.Štaro pašalinimo, bendrovės vadovu tapo „Tvarkos ir teisingumo“ atstovas.

Meras spekuliacijas atmeta

Tarybos opozicijos atstovai kol kas nesiryžta vertinti A.Paleckio naujų pareigų kaip padėkos už paramą valdantiesiems.

„Toks A.Paleckio žingsnis neatrodo labai skanus. Nesiryžčiau spėlioti, ar tai padėka „Frontui“ už vieną ar kitą politinį veiksmą, tačiau valdančiųjų tarnybų skirstymas pagal „savi-svetimi“ sistemą yra visiems gerai žinomas“, – konstatavo Lietuvos liberalų sąjungos frakcijos seniūno pavaduotojas Gintautas Babravičius.

Anot jo, į postus statomi žmonės, kurie dažnai neturi nei gebėjimų nei kvalifikacijos.

Pats meras Juozas Imbrasas, bet kokius įtarimus galima padėka atmeta.

„Nieko apie tai nežinojau. Gerai, kad žmogus rado darbą, gal bus naudingas. Man nereikės jam darbo ieškoti. Laikai sunkūs“, – „15min“ sakė meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius