Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 06

Naujas posūkis Lietuvos politikoje: socialdemokratai nori formuoti Seime naują valdančiąją daugumą

Nemiros Pumprickaitės laidoje „Dienos tema“ (LTV) telefonu kalbintas socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius sakė, kad jų partija nusprendė Seime pradėti pokalbius dėl naujos valdančiosios daugumos formavimo.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Anot Algirdo Butkevičiaus, jei pasisektų, dabartiniam premjerui Andriui Kubiliui galėtų būti rengiama ir interpeliacija.

„Mes šiandien partijos vadovybės pasitarime priėmėme sprendimą, kad jau metas pradėti kalbėtis su kitomis opozicijos frakcijomis, taip pat su valdančiosios daugumos kai kuriais politikais dėl galimybės formuoti naują Vyriausybę, kad baigtųsi tasai valdymo chaosas mūsų valstybėje.

Jei jie nebeturės pakankamai balsų ir tikros daugumos, manau, kalbėti apie jų sėkmingą darbą Seime yra neįmanoma. Tokiu atveju mes jau pradėtume derybas opozicinių frakcijų lygmenyje, taip pat pasikviestume politikų iš valdančiosios daugumos, ir jeigu turėtume per 70 Seimo narių, žengtume ir tolimesnius žingsnius. Tokiu atveju neatmestina, jog ministrui pirmininkui būtų skelbiama ir interpeliacija“, – LTV laidai „Dienos tema“ sakė A. Butkevičius.

Laidoje dalyvavęs Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas Algis Čaplikas sakė bandęs atkalbėti premjerą nuo klaidos – interpeliacijos ministrui Raimundui Palaičiui. Tačiau A.Kubilius pasielgė savaip.

A. Čaplikas tvirtino, kad liberalcentristai nesirengia dalyvauti antiprezidentinėje koalicijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius