Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 05

Naujas Vilniaus rajonas su tūkstančiais gyventojų: kokia ateitis piešiama Verkių autobusų parkui?

Vietoj Vilniaus Verkių autobusų parko ateityje gali išaugti didžiulis naujas gyvenamasis rajonas, o visame Žirmūnų pramoniniame parke apsigyventi galėtų net 30 tūkst. gyventojų. Apie tokį planą kalba architektas Tadas Jonauskis. Autobusų parkas iškeliamas į du naujus sostinės pakraščiuose. Viename iš jų, atsirasiančiame Liepkalnyje, jau pradėti medžių iškėlimo darbai.
Vilnius
Vilniaus autobusų parkas Žirmūnuose / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Beveik 5 dešimtmečius uždara teritorija

Apie naująjį projektą feisbuke parašė mero patarėjas Karolis Žukauskas.

„1964 m. Vilniaus pakraštyje, Žirmūnuose, buvo pastatytas naujas Verkių autobusų parkas, kuriame esančiame didžiausiame Baltijos šalyse dengtame angare tilpo 400 autobusų. Jo prireikė, nes pirmajame tokiame autobusų parke, kuris nuo 1932 m. buvo įsikūręs Savanorių prospekte (maždaug prie Neste degalinės ir RIMI, priešais Vingio kino teatrą), nebesutilpo autobusai.

Fast forward į priekį – po 60 metų ši autobusų parko teritorija jau nebėra miesto pakraštyje, greičiau visai netoli centro. Didžiulis uždaras negyvas kvartalas, asfalto dykra su didžiuliu angaru. Turėti tokį greta miesto centro – tokia pati keista prabanga, kaip namuose svetainėje laikyti skalbimo mašiną.

Todėl savivaldybė jau prieš kurį laiką suplanavo šio autobusų parko iškėlimą į naujus, miesto pakraštyje esančius parkus.

Verkių autobusų parkas galės virsti naujomis viešomis erdvėmis, mokykla, darželiu, gyvenamaisiais namais – čia tilps net keli kvartalai. Bet dar svarbiau, kad jis gali būti viso Žirmūnų pramoninio rajono pokyčių akseleratoriumi. Šios teritorijos dydis – kosminis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius