Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 19

Naujas spektaklis – su vertimu į gestų kalbą

Kauno kultūros centre „Tautos namai“ asociacija „Teatronas“ šį penktadienį pristatys dviejų dalių spektaklį jaunimui „Sveiki!“. Režisieriaus Gildo Aleksos pastatytas spektaklis bus rodomas su vertimu į gestų kalbą.
Spektaklį „Sveiki!“ kūrė jaunimas, jame atskleistas jaunų žmonių požiūris į gyvenimą – džiaugsmus bei problemas
Spektaklį „Sveiki!“ kūrė jaunimas, jame atskleistas jaunų žmonių požiūris į gyvenimą – džiaugsmus bei problemas / Jaunimo asociacijos „Teatronas“ nuotr.
Temos: 1 Gestų kalba

Pasak vaidinimo autorių, „Sveiki!“ yra sudėtingas dviejų dalių spektaklis, nors ir skirtas jaunam žiūrovui. Tai pasakojimas apie jaunimą, apie jų elgesį, mąstymą. Scenoje vaidinantys jauni aktoriai kalba ta pačia kalba, kaip ir salėje sėdintys žiūrovai, nes yra bendraamžiais. Paaugliai ant scenos mato savo, draugų ir pažįstamų prototipus.

Pasak spektaklio režisieriaus G.Aleksos, kūrinys ne tik skirtas jaunimui. Jo autoriai – tie patys jauni žmonės. „Šiuo metu Lietuvoje stinga tokio tipo spektaklių. Todėl mano spektaklyje vaidinantis jaunimas nusprendė viską daryti patys: jie parašė pjesę, parinko muziką, sukūrė scenografiją. Nepaisant to, kad nė vienas jų nėra baigęs aukštosios mokyklos, jaunatviškas maksimalizmas padėjo jiems išreikšti save daugelyje meno sričių ir tai perteikti teatre“, – sakė režisierius. Pasak jo, spektaklyje pritaikomi realūs vaizdai su realybėje pasitaikančiomis klaidomis.  „Todėl kartais žiūrovas galės pasijusti tarsi pažiūrėjęs į veidrodį“, – savo nuomonę išsakė G.Aleksa.

Naikins sieną tarp žmonių

Sausio 22 dieną Kauno publikai pristatomas spektaklis „Sveiki!“ bus verčiamas į gestų kalbą. Idėja tai padaryti kilo asociacijos „Teatronas“ nariams, kai sužinojo apie tai, kokias menkas galimybes dalyvauti kultūriniuose renginiuose Lietuvoje turi kurtieji ir neprigirdintieji. Spektaklyje gestų kalbos vertėjas bus apšviestas scenos šone – taip jis netrukdys ir neįsiterps į spektaklio eigą.

„Vienoje salėje reginiu mėgausis ir girdintys, ir negirdintys. Taip tikimės panaikinti dažnai nesąmoningai pastatytą nematomą sieną tarp žmonių. Turime omenyje ne tik skiriančią negalią. Net ir neturėdami negalios žmonės kenčia nuo nesusikalbėjimo, izoliacijos ir netolerancijos“, – sakė spektaklio autoriai.

Spektaklio pradžia – penktadienį, 17 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius