Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 15 /10:33

Naujas susirgimų koronavirusu rekordas – per parą 255 atvejai

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad per trečiadienį šalyje nustatyti 255 nauji susirgimų koronavirusu atvejai. Daugiau kaip 100 jų – Vilniuje, kur epidemiologai ragina imtis papildomų infekcijos plitimo stabdymo priemonių.
Aurelijus Veryga
Aurelijus Veryga / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pasak A.Verygos, tokio naujų susirgimų COVID-19 skaičiaus šalyje dar nesame turėję.

Sveikatos apsaugos ministras sako, kad, panašu, susirgimų COVID-19 skaičius šalyje augs.

„Todėl, kad mes bendraujame, susitinkame, linksminamės ir taip toliau. Žmonės bendrauja, komunikuoja, liga plinta. To ir reikėjo, matyt, tikėtis. Aš galiu dar kartą tik pasikartoti: oras vėsta, žmonės iš atvirų erdvių persikelia į uždaras erdves ir jeigu jie nesilaiko saugos priemonių: atstumų, kaukių nedėvi, liga plinta. Deja, bet taip yra“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė A.Veryga.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Išankstiniai Seimo rinkimai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Išankstiniai Seimo rinkimai

Prognozės dėl tolesnio koronaviruso plitimo Lietuvoje, jo teigimu, yra skirtingos.

„Tikrai nedėkingas dalykas yra prognozuoti, nes, matote, užtenka vieno didelio kažkokio židinio – didelės įmonės ar kelių vietų – ir tas skaičius labai staigiai gali išaugti. Dar ką turėtumėme suprasti: kai epidemiologai pagauna vadinamąjį siūlo galą, mūsų strategija yra tokia, kad užčiuopus reikia labai daug testuoti. Tada mums vėl šoka tas skaičius, nes labai daug randame. Jis tokiu būdu ir rutuliojasi, po trupučiuką kyla į viršų“, – aiškino sveikatos apsaugos ministras.

A.Veryga kartojo, kad infekcija „gyvena“ visuomenėje ir turime saugotis, nes nežinome, kas yra užsikrėtęs – dalis atvejų yra neatsekamų.

Ligoninės, A.Verygos tikinimu, kol kas nėra perkrautos. Išskyrus atskirus atvejus, kai problemų kyla ne dėl perkrovimo, o dėl užsikrėtusio personalo. Ministras minėjo, kad beveik užpildyta yra Kauno infekcinė ligoninė.

„Lietuvos masteliu, jeigu neklystu, mes apie 40 procentų dabar tų vadinamųjų COVID-19 rezervo lovų turime užimtų. Tai nėra dar perkrovimas“, – sakė jis.

Savivaldybės turi imtis priemonių

Ketvirtadienį Seime žurnalistų paklaustas, galbūt augant užsikrėtusių koronavirusu skaičiams jau laikas imtis griežtesnių priemonių, premjeras Saulius Skvernelis sakė, kad, nors situacija blogėja, vis dar galime atsekti ir koronaviruso plitimo kelius, ir židinius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

„Į tuos siūlymus imtis lokalių priemonių, kurias siūlo ir rekomenduoja tiek Sveikatos apsaugos ministerija, tiek Nacionalinis visuomenės sveikatos centras konkrečioms savivaldybėms, reikėtų įsiklausyti. Ir savivaldai reiktų ne tik įsiklausyti, bet ir pademonstruoti konkrečius sprendimus“, – komentavo Vyriausybės vadovas.

Anot S.Skvernelio, jeigu matysime, kad situacija šalies mastu tampa nebeatsekama ir nebekontroliuojama, rekomendacijas reikės paversti arba Vyriausybės nutarimų, arba valstybės lygio ekstremalios situacijos operacijų vadovo nurodymais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius