Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 10

Naujasis apaštališkasis nuncijus D.Grybauskaitei įteikė skiriamuosius raštus

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį priėmė Šventojo Sosto atstovo Lietuvoje Petaro Rajičiaus skiriamuosius raštus. Naujasis apaštališkasis nuncijus taip pat perdavė popiežiaus Pranciškaus linkėjimus kadenciją baigiančiai šalies vadovei. Anot D.Grybauskaitės, su Šventuoju Sostu Lietuvos santykiai yra itin geri ir artimi.
Petaras Rajičius ir Dalia Grybauskaitė
Petaras Rajičius ir Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šventasis Sostas visada aktyviai gina už laisvę kovojančias šalis ir pabrėžia tarptautinės teisės svarbą, todėl Lietuvą ir Šventąjį Sostą vienija pagalba tokioms šalims kaip Ukraina ir Sakartvelas, kurios priverstos daug jėgų skirti kovai su agresija ir jos padariniais“, – teigiama Prezidentūros pranešime.

Prezidentė su P.Rajičiumi aptarė Europos Sąjungos ir Vatikano puoselėjamas vertybes: taiką, demokratiją, žmogaus teises ir orumą.

Pasak šalies vadovės, Lietuva vertina Šventojo Sosto politiką padėti labiausiai kenčiantiems, skurstantiems žmonėms, pabėgėliams, taip pat remiant žmogaus teises, skatinant moterų įsitraukimą, kovojant su propaganda ir melu.

Taip pat D.Grybauskaitė teigė, kad pernai vykusį popiežiaus Pranciškaus vizitą Lietuvos žmonės laiko vienu svarbiausių 2018-ųjų įvykiu.

„Susitikimas su Šventuoju Tėvu sustiprino Lietuvos žmonių tikėjimą ir suteikė naujų vidinių jėgų“, – rašoma pranešime.

Naujasis Vatikano atstovas į Vilnių atvyko antradienį.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Petar Rajič
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Petar Rajič

Arkivyskupas P.Rajičius Lietuvoje yra dirbęs prieš du dešimtmečius, 1996–1998 metais jis ėjo nunciatūros Vilniuje patarėjo pareigas, pranešė Lietuvos vyskupų konferencija.

P.Rajičius nuncijumi taip pat yra dirbęs Angoloje, San Tomėje ir Principėje, Kuveite, Bachreine, Katare bei apaštaliniu delegatu Arabijos pusiasaliui, Jemene, Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

Nuncijus įprastai skiriamas ne tik Lietuvai, bet ir kitoms dviem Baltijos šalims. Jis reziduoja Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius