Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 13

Naujasis šeimininkas su „Auska“ galėtų daryti ką panorėjęs – viloje nėra nieko saugomo

Kalbant apie legendinę Palangos vilą „Auska“ neretai pabrėžiamas pastato ir jo vidaus apdailos išskirtinumas, tačiau jei ji būtų perleista į privačias rankas, naujasis šeimininkas galėtų šią vilą kad ir nugriauti. Kultūros paveldo departamento (KPD) atstovai 15min teigė, kad nei pati vila, nei kas nors joje nėra saugoma. Visgi kurorto vadovai tikisi, kad „Auska“ nebus privatizuota – Palangos miesto savivaldybė prašys Vyriausybės atiduoti vilą miestui.
Vila „Auska“ Palangoje
Vila „Auska“ Palangoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

15min skelbė, kad Turto bankas kitąmet planuoja parduoti legendinę Palangos vilą „Auska“. Ją iš valstybės nuomojasi privati įmonė „Ambra investicijos“, o sutartis dėl pastatų ir valstybinės žemės nuomos baigsis 2021 metų balandį.

Turto banko svetainėje skelbiama, kad su 4,5 tūkst. kvadratinių metrų vila parduodami ne tik teniso kortai, sargo namelis, pavėsinė bei šašlykinė, bet ir nemažas gabalas žemės – beveik 21,9 ha, auksinėje vietoje – prie pat jūros.

Kokia veikla čia galėtų užsiimti naujasis vilos šeimininkas? Ar jis galėtų griauti „Auską“, pastatyti ką nors vietoje jos?

Kultūros paveldo departamento (KPD) atstovė spaudai Jūratė Mičiulienė 15min sakė, jog „Auskos“ pastatas nėra įtrauktas į Kultūros vertybių registrą.

„Todėl KPD nereglamentuoja tokių statinių, nieko nei drausti, nei apriboti čia negali“, – teigė ji.

Palangos miesto savivaldybės administracijos Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Vytautas Indreika 15min taip pat pabrėžė, kad šis pastatas nėra saugomas kultūros objektas.

Architekto teigimu, minėtoje teritorijoje galioja Centrinės dalies detalusis planas, kuriame nėra numatyti užstatymo reglamentai – pastatų tankumas, aukštingumas ir t. t.

„Norint nustatyti užstatymo rodiklius, reikėtų rengti Centrinės dalies detaliojo plano koregavimą šiame sklype bei gauti visų derinančių institucijų pritarimą“, – teigė V.Indreika.

Prašys Vyriausybės atiduoti „Auską“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Šarūnas Vaitkus
Luko Balandžio / 15min nuotr./Šarūnas Vaitkus

15min pranešus apie planus parduoti vieną garsiausių kurorto pastatų, Palangos meras Šarūnas Vaitkus ėmė stengtis, kad taip neįvyktų.

Praėjusią savaitę jis nė neslėpė, kad tik išgirdęs šią žinią paskambino premjerui Sauliui Skverneliui.

Kaip 15min teigė mero atstovė spaudai Jurgita Vanagė, S.Skvernelis Š.Vaitkų patikino, kad „Auska“ nebus privatizuojama.

Anot jos, pirmadienį Palangos savivaldybėje apsilankęs Turto banko vadovas Mindaugas Sinkevičius miesto vadovams sakė, jog Turto bankas sutiktų, kad „Auska“ būtų perduota Palangos miesto savivaldybei.

Pasak J.Vanagės, savivaldybė žada kreiptis į Vyriausybę prašydama perduoti „Auską“ savivaldybei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius