-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 08

Naujasis Švenčionių meras Rimantas Klipčius į postą eina kratydamasis senų skolų

Švenčionys – vienintelė savivaldybė Lietuvoje, kurioje pirmasis naujos kadencijos tarybos posėdis vyks šeštadienį. Be to, dar nė nepradėjęs eiti pareigų tiesiogiai išrinktas meras Rimantas Klipčius priverstas aiškintis dėl savo ir savo tėvo skolų. Jis sako, bent dalį jų jau yra grąžinęs, nors skolų reikalaujančios bendrovės teigia atvirkščiai.
Rimantas Klipčius
Rimantas Klipčius / Asmeninio archyvo nuotr.

Iš mero posto išstūmęs 19 metų rajoną valdžiusį, įvairiais žygiais pagarsėjusį „darbietį“ Vytautą Vigelį jaunasis Švenčionių meras R.Klipčius dar net nepradėjęs eiti savo pareigų priverstas gintis. Iki šiol ūkininkavęs politikas tvirtina meru dirbti pradėsiąs atsiskaitęs su visais, tačiau kol kas dar sulaukia priekaištų dėl nesumokėtų skolų.

Tikina skolą grąžinęs

Tarkim, jis kelis tūkstančius eurų tebėra skolingas viešajai įstaigai „Ekoagros“, kuriai vadovauja R.Klipčiaus politinio priešininko V.Vigelio bendrapartietis Antanas Makarevičius. Metinį sertifikavimo mokestį už 2011-2012 metus įstaiga išsireikalavo per antstolius, byla dėl 2013-ųjų skolos tebėra nagrinėjama Kauno apylinkės teisme, dėl 2014 metų mokesčio irgi ketinama kreiptis į antstolius.

Kita garsiai nuskambėjusi R.Klipčiaus skola yra 50 tūkst. eurų bendrovei „Lytagra“. Pastarosios vadovas Adomas Balsys LNK „Žinioms“ net yra išsakęs abejones, ar savo ūkyje nesusitvarkęs žmogus bus tinkamas valdyti visą rajoną.

Įmonės vyr.finansininkė 15min.lt patvirtino, kad dalį skolos įmonė yra atgavusi – sumokėta 1250 eurų, tačiau likę dar daugiau nei 48 tūkst. eurų. Tiesa, ji nesiryžo įvardinti, ar skolingas būtent būsimasis Švenčionių meras, ar jo tėvas, kadangi jie ūkininkavo kartu.

R.Klipčius 15min.lt tvirtino, kad skolos „Lytagrai“ jis neturėjęs, kitas mokąs nuolat, tik esą staigiai nepavyksta nieko padaryti – ūkininkas yra priverstas laukti išmokų ir pan. Vis dėlto jis įsitikinęs, kad iki pirmojo Švenčionių tarybos posėdžio balandžio 18 dieną finansiniai reikalai bus sutvarkyti.

Koaliciją sudėliojo

Juk visi einame dirbti su ta pačia idėja – dirbti rajono labui. Tai tikiuosi, kad ir jie su ta pačia misija, nesvarbu, jog ir jie taip galvoja, tikiu, kad viskas bus gerai, – kalbėjo R.Klipčius.

Vyriausiosios rinkimų komisijos puslapyje pateiktoje metinėje pajamų deklaracijoje nurodyta, kad R.Klipčius privalomo registruoti turto vertė nurodoma 624,5 tūkst. Lt (180,8 tūkst. eurų). Jis yra pasiėmęs 328,8 tūkst. Lt (95,2 tūkst. eurų) paskolų, pernai gavęs 199,2 tūkst. Lt (57,7 tūkst. eurų) pajamų.

Švenčionis valdysianti koalicija jau sudėliota. Anot R.Klipčiaus, pasirašyta sutartis ir rajoną valdys Lietuvos laisvės sąjunga (turinti 5 mandatus, jai priklauso ir meras), Lietuvos lenkų rinkimų akcija (5 mandatai), Liberalų sąjūdis (2 mandatai) ir socialdemokratai (1 mandatas). Iš viso daugumą sudarys 13 tarybos narių, opozicijoje lieka Darbo partija su 8 tarybos nariais ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga su 4 mandatais. Tad valdantieji turės vos vieno balso persvarą.

Vis dėlto būsimasis meras tvirtina tikintis, kad dabar valdžioje buvę „darbiečiai“ su V.Vigeliu priešaky pagalių į ratus jam nekaišios. „Juk visi einame dirbti su ta pačia idėja – dirbti rajono labui. Tai tikiuosi, kad ir jie su ta pačia misija, nesvarbu, jog ir jie taip galvoja, tikiu, kad viskas bus gerai“, – kalbėjo R.Klipčius.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rimas Klipčius, Kęstutis Trapikas ir Vytautas Vigelis
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rimas Klipčius, Kęstutis Trapikas ir Vytautas Vigelis

Pradėjęs dirbti pirmiausia jis ketina išsiaiškinti realią rajono finansinę padėtį, nes kol kas galėjęs spręsti tik iš nuogirdų. Švenčionių savivaldybės skelbiamais duomenimis, šių metų rajono biudžetas yra truputį daugiau nei 18 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius