Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 24

Naujasis vadovas oro uoste pradės „naują epochą“

Antradienį susisiekimo ministras Eligijus Masiulis Vilniaus tarptautinio oro uosto direktoriumi paskyrė Tomą Vaišvilą. Tikimasi, kad dabar apmirusi oro uosto veikla vėl atgis.
Tomas Vaišvila
Tomas Vaišvila / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pristatydamas naują oro uosto vadovą T.Vaišvilą ministras E.Masiulis teigė, kad „oro uostas įžengė į kitą epochą“. Anot jo, iki šiol tai buvo vienas brangesnių oro uostų, o dabar visoms skrydžių bendrovėms, kurios rengiasi plėsti savo veiklą ir iš Vilniaus paleistii naujų skrydžių maršrutų, bus taikomos rinkliavų nuolaidos.

Pasak naujo oro uosto vadovo, personalui teks ne tik laukti, kol naujos skrydžių bendrovės ateis į Vilnių, bet ir patiems jų ieškoti.„Pokyčiai bus pastebimi ir kiekvienam keleiviui, ir skrydžius organizuojančioms bendrovėms“, – optimistiškai teigė E.Masiulis. Tačiau, anot jo, Vilnius netaps nei pigių skrydžių, nei krovinių pervežimo oro uostu, kaip specializuojasi Kaunas. Todėl esą konkurencijos tarp abiejų miestų nebus.

T.Vaišvila kol kas negalėjo pasakyti apie konkrečias nuolaidas ir kitus pertvarkymus – esą pirmiausia turi susipažinti su dabartine situacija. Sąnaudas jis žadėjo mažinti peržiūrėjęs dabartinę struktūrą, atsisakęs oro uostui nebūdingų funkcijų. Anot jo, personalui teks ne tik laukti, kol naujos skrydžių bendrovės ateis į Vilnių, bet ir patiems jų ieškoti.

Nuo vakar iš Vilniaus atnaujinti tiesioginiai skrydžiai į Kijevą, kurie buvo nutrūkę. Taip pat, E.Masiulio teigimu, pirmiausia bus „trūks plyš“ stengiamasi atgaivinti skrydžius į Londoną, Amsterdamą, Paryžių, Berlyną.

Taip pat norima pritraukti užsienio kapitalą, kuris esą Vilniuje galėtų statyti angarus ar terminalus.

Vasario pradžioje skelbta, kad sausį, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų mėnesiu, keleivių iš Vilniaus oro uosto sumažėjo 28 proc., o skrydžių  buvo net 38 proc. mažiau.

Portalas 15min.lt primena, kad naujasis oro uosto vadovas T.Vaišvila yra baigęs Klaipėdos universitetą, pastaruoju metu dirbo UAB Baltijos logistikos ir investicijų centro komercijos direktoriumi, anksčiau yra vadovavęs AB „Klaipėdos viešbutis“, „Olympic casino Reval hotel“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius