Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 03 20

Naujasis Vilniaus rajono meras R.Duchnevičius – apie būsimą darbą, raganų medžioklę ir I.Šimonytės paramą

Sekmadienį įvykusiame antrajame merų rinkimų ture būtent pokytis Vilniaus rajone vadinamas istoriniu. Iki šiol pralaimėjimo skonio čia nepatyrusi Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) turėjo pripažinti – ji neteko mero posto. Tačiau ar išrinktajam socialdemokratui Robertui Duchnevičiui bus lengva sutarti su skaudžiai pralaimėjusia LLRA-KŠS, kuri taryboje turės ryškią daugumą? Jis pats pripažįsta, kad laukia nelengvas metas, bet yra pasiryžęs ieškoti bendrų taškų su visais – ir politikais, ir administracijos atstovais.
Robertas Duchnevičius
Robertas Duchnevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

15min studijoje pirmadienį apsilankęs R.Duchnevičius kalbėjo ir apie istorinę sėkmę, ir apie laukiančius iššūkius. Vis dėlto jis vylėsi, kad kariauti su daugumą (18 mandatų iš 51) turėsiančią LLRA-KŠS neteks, visi dirbsią rinkėjų labai.

– Ar pats vadinate savo laimėjimą istoriniu?

– Kaip ir minėjau po pirmojo turo, mes žinojome, kad judame link to, jog nebus totalios vienvaldystės Vilniaus rajone. Klausimas buvo tik, kuris oponentas bus antrajame ture. Kai aš patekau, pamačiau, kokį platų palaikymą galiu telkti. Skaičiai neatrodė man tokie beviltiški, kaip kai kas sakė.

VIDEO: Socialdemokratai džiaugiasi Roberto Duchnevičiaus pergale: džiaugsmo šūksniai ir „ole ole“

Oponentų partijos pirmininkas (Waldemaras Tomaszewskis, LLRS-KŠS pirmininkas – red. past.) sakė, kad jau viskas, jie laimėjo tuos rinkimus. Aš sakiau, kad ginklai dar nesudėti. Ir buvau teisus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius