Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
2023 11 08

Nauji Kalėjimų tarnybos planai vėl kursto aistras – atidarymo data numatyta, o vietos gyventojai neinformuoti

Nuo 2015 metų Lietuvoje jau veikia 7 pusiaukelės namai – specifinės laisvės atėmimo bausmės vietos. Lietuvos kalėjimų tarnyba siekia po vienus tokius namus atidaryti kiekvienoje apskrityje, tačiau planai stringa įžengus į Kauno regioną. Nepavykus nuteistųjų įkurdinti Girionyse, šįkart tai bandoma padaryti Kauno ir Kauno rajono susidūrime – Domeikavos seniūnijoje. Vietos gyventojai tam taria griežtą „ne“.

„Esu Kauno rajono gyventoja, kuri tik prieš kelias dienas socialinėse erdvėse pamatė sklindančią informaciją apie planuojamą atidaryti atvirąją koloniją „Pusiaukelės namai“ gyvenamųjų namų kvartale, Stumbro g. 3, Šakių kaime, Domeikavos seniūnijoje.

Žmonės sunerimę, nes čia gyvena jaunos šeimos su mažais vaikais, o mokykla nuo tos vietos, kur planuojama atidaryti atvirąją koloniją, – vos 600 metrų. Valdžios „organai“ tyli, viską nori padaryti patyliukais ir užglaistydami“, – tokio gyventojos Enrikos laiško dar spalio pabaigoje sulaukė 15min redakcija.

Skaitytojo nuotr./Domeikavos seniūnijoje planuojami įsteigti pusiaukelės namai
Skaitytojo nuotr./Domeikavos seniūnijoje planuojami įsteigti pusiaukelės namai

Anot jos, žmonės bijo dėl savo šeimų saugumo. Negana to, manoma, kad pusiaukelės namų įkurdinimas gyvenvietėje numuš nekilnojamojo turto kainas.

Diskusijos užvirė ir Šakių–Kumpių kaimo bendruomenės puslapyje. Žmonės vienas po kito ėmė tvirtinti sklindančius gandus, piktinosi, kad Lietuvos kalėjimų tarnyba (LKT) jau rūpinasi pastatu ir įkurtuvėmis, o su vietos bendruomene niekas nepanoro pabendrauti, pasitarti, žmonių nuraminti.

Pamatė skelbimą

Netrukus 15min redakciją užplūdo ir daugiau sunerimusių Sargėnų ar Domeikavos gyventojų laiškų.

Skaitytojo nuotr./Vieta, kurioje Kalėjimų tarnyba planuoja atidaryti pusiaukelės namus
Skaitytojo nuotr./Vieta, kurioje Kalėjimų tarnyba planuoja atidaryti pusiaukelės namus

Štai Asta atsiuntė nuorodą į Domeikavos bendruomenės feisbuko grupę, kurioje jau kurį laiką verda diskusijos. Pasak jos, apie tai, kad Domeikavoje, 350 m iki mokyklos, įrengiami pusiaukelės namai, gyventojai visiškai nebuvo įspėti. Apie šiuos planus neva sužinota tik iš LKT paviešinto darbo skelbimo.

Baiminasi, rodos, ne tik Domeikavos, bet ir Sargėnų gyventojai, nes įstaigą planuojama atidaryti Kauno miesto ir Kauno rajono sandūroje – vieni minėtą Stumbro gatvę nurodo kaip esančią Sargėnuose, kiti – kaip Domeikavoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius