Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 05

Nauji kunigų paskyrimai: Robertas Šalaševičius nebevadovaus Vilniaus arkikatedrai, o Ričardas Doveika siunčiamas į Pilaitę

Vilniaus arkivyskupijos kurija ketvirtadienį savo tinklalapyje paskelbė apie naujus Vilniaus arkivyskupijos kurijos kunigų paskyrimus. Monsinjoras Robertas Šalaševičius nebevadovaus Vilniaus arkikatedrai, kunigas Medardas Čeponis palieka Vilniaus Šv.M Mikalojaus parapiją ir važiuoja į Švenčionis, o Ričardas Doveika iš sostinės centro keliasi į Pilaitės rajoną.
Ričardas Doveika
Ričardas Doveika / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Monsinjoras Robertas Šalaševičius atleidžiamas iš Vilniaus Šv. vysk. Stanislovo ir šv. Vladislovo parapijos (Vilniaus arkikatedros) administratoriaus pareigų bei lieka eiti kanclerio pareigas.

Tomo Urbelionio/BFL nuotr./R.Šalaševičius
Tomo Urbelionio/BFL nuotr./R.Šalaševičius

Kunigas Ričardas Doveika atleidžiamas iš Vilniaus Šv. Kryžiaus bažnyčios rektoriaus pareigų ir skiriamas klebonu į Vilniaus Šv. Juozapo (Pilaitės) parapiją.

Vienus populiariausių tarp tikinčiųjų kunigų – R.Šalaševičių ir R.Doveiką pakeis kunigas Virginijus Česnulevičius, kuris atleidžiamas iš Vilniaus Šv. Kryžiaus Atradimo (Kalvarijų) parapijos klebono pareigų ir skiriamas administratoriumi į Vilniaus Šv. vysk. Stanislovo ir šv. Vladislovo Arkikatedros Bazilikos parapiją, rektoriumi į Vilniaus Šv. Kryžiaus bažnyčią, bei skiriamas naujai įsteigto Vilniaus I dekanato dekanu.

V.Česnulevičių Vilniaus Šv. Kryžiaus Atradimo (Kalvarijų) parapijoje pakeis kunigas Ruslanas Vilkelis, kuris tampa ir naujai įsteigto Vilniaus Kalvarijų dekanato dekanu. R.Vilkelis atleidžiamas iš Vilniaus Kristaus Karaliaus ir šv. Kūdikėlio Jėzaus Teresės (Pavilnio) parapijos administratoriaus pareigų.

Kunigas Medardas Čeponis atleidžiamas iš Vilniaus Šv. Mikalojaus parapijos klebono pareigų ir skiriamas į Švenčionių Visų Šventųjų, Strūnaičio Šv. apaštalų Petro ir Povilo, Reškutėnų Šv. Izidoriaus parapijas klebonu, bei skiriamas Švenčionių dekanato dekanu. Iš M.Čeponio Vilniaus Šv. Mikalojaus parapiją perima kunigas Aušvydas Belickas, kuris atleidžiamas iš Vilniaus Šv. Teresės parapijos vikaro pareigų.

Kunigas Gintaras Černius atleidžiamas iš Vilniaus Pal. Jurgio Matulaičio parapijos administratoriaus pareigų ir skiriamas Linkmenų Švč. Trejybės, Kazitiškio šv. vysk. Stanislovo, Palūšės Šv. Juozapo parapijų klebonu. G.Černių Vilniaus Pal. Jurgio Matulaičio parapijoje pakeis kunigas Valdas Girdžiušas, kuris atleidžiamas iš Vilniaus Šv. Juozapo (Pilaitės) parapijos klebono pareigų. Jis taip pat skiriamas naujai įsteigto Vilniaus II dekanato dekanu.

Kunigas Miroslavas Grabovskis atleidžiamas iš Šumsko Šv. arkangelo Mykolo parapijos klebono ir Kalvelių Dievo Gailestingumo bažnyčios rektoriaus pareigų ir skiriamas klebonu į Vilniaus Šv. arkangelo Rapolo parapiją.

Kunigas Kazimiras Gvozdovičius atleidžiamas iš Rimšės Švč. Trejybės, Gaidės Nukryžiuotojo Jėzaus ir Pūškų Švč. Mergelės Marijos, Gailestingumo Motinos, parapijų administratoriaus pareigų ir skiriamas administratoriumi į Vilniaus Šv. Baltramiejaus bažnyčią. Jis pakeis kunigą Janą Šutkevičių, kuris paliekamas toje pačioje parapijoje rezidentu (emeritu).

Kunigas Edmundas Paulionis atleidžiamas iš Švenčionėlių Šv. Edvardo parapijos klebono bei Linkmenų Švč. Trejybės parapijos administratoriaus pareigų ir skiriamas klebonu į Vilniaus Švč. Jėzaus Širdies (Gerosios Vilties) parapiją. Jis pakeis kunigą Valentiną Šiušą, kuris skiriamas Vilniaus Šv. Juozapo kunigų seminarijos Propedeutinio kurso vadovu.

Monsinjoras Wojciechas Gorlickis skiriamas naujai įsteigto Naujosios Vilnios dekanato dekanu.

Kunigas Arūnas Kesilis atleidžiamas iš Vilniaus Šv. Arkangelo Rapolo parapijos klebono pareigų ir skiriamas klebonu į Nemenčinės Šv. arkangelo Mykolo parapiją, Sužionių Šv. Felikso Valua parapiją.

Kunigas Eduardas Kirstukas atleidžiamas iš Nemenčinės Šv. arkangelo Mykolo parapijos klebono ir Sužionių Šv. Felikso Valua parapijos administratoriaus pareigų ir skiriamas klebonu į Mickūnų Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų parapiją.

Kunigas Justinas Aleknavičius paskirtas Varėnos dekanato dekanu. Kunigas Marijanas Apriško atleidžiamas iš Eišiškių Kristaus Žengimo į Dangų parapijos vikaro pareigų ir skiriamas vikaru į Švenčionių Visų Šventųjų parapiją.

Kunigas Deimantas Braziulis atleidžiamas iš Ignalinos Švč. M. Marijos Gimimo, Kazitiškio Šv. Vyskupo Stanislovo, Palūšės Šv. Juozapo bei Vidiškių Švč. M. Marijos Apsilankymo parapijų klebono pareigų ir skiriamas klebonu į Pabradės Švč. Mergelės Marijos, Šeimos Karalienės, ir Pavoverės Šv. Kazimiero parapijas bei rektoriumi į Karkažiškės Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčią.

Kunigas Aldas Antanas Čeponis atleidžiamas iš Strūnaičio Šv. apaštalų Petro ir Povilo parapijos klebono pareigų ir skiriamas klebonu į Vidiškių Švč. M. Marijos Apsilankymo parapiją.

Kunigas Janas Černiavskis atleidžiamas iš Pabradės Švč. Mergelės Marijos, šeimos karalienės ir Pavoverės Šv. Kazimiero parapijų klebono bei Karkažiškės Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios rektoriaus pareigų ir skiriamas Šumsko Šv. arkangelo Mykolo parapijos klebonu, Kalvelių Dievo Gailestingumo bažnyčios rektoriumi.

Kunigas Raimundas Macidulskas atleidžiamas iš Mickūnų Švč. M. Marijos Ėmimo į Dangų parapijos klebono pareigų ir skiriamas klebonu į Švenčionėlių Šv. Edvardo parapiją.

Kunigas Pavelas Paukšto atleidžiamas iš Vilniaus Šv. Kazimiero (Naujosios Vilnios) parapijos vikaro pareigų ir skiriamas klebonu į Kabelių Švč. M. Marijos Ėmimo į Dangų parapiją ir Marcinkonių Šv. apaštalų Simono ir Judo (Tado) parapiją.

Kunigas Vidas Smagurauskas atleidžiamas iš Švenčionių Visų Šventųjų parapijos bei Reškutėnų Šv. Izidoriaus parapijų klebono pareigų ir skiriamas klebonu į Ignalinos Švč. M. Marijos Gimimo parapiją ir Ignalinos dekanato dekanu.

Kunigas Raimundas Varaneckas atleidžiamas iš Rudaminos Švč. M. Marijos, Gerosios Patarėjos parapijos klebono pareigų ir skiriamas klebonu į Vilniaus Kristaus Karaliaus ir šv. Kūdikėlio Jėzaus Teresės (Pavilnio) parapiją.

Kunigas Jonas Varaneckas skiriamas Trakų dekanato dekanu.

Kunigas Algis Vaickūnas atleidžiamas iš Kabelių Švč. M. Marijos Ėmimo į Dangų bei Marcinkonių Šv. apaštalų Simono ir Judo (Tado) parapijų klebono pareigų ir skiriamas klebonu į Rimšės Švč. Trejybės, Gaidės Nukryžiuotojo Jėzaus ir Pūškų Švč. M. Marijos, Gailestingumo Motinos parapijas.

Monsinjoras Vaclavas Volodkovičius atleidžiamas iš Vilniaus Šv. Juozapo kunigų seminarijos Propedeutinio kurso vadovo pareigų ir skiriamas klebonu į Šalčininkų Šv. apaštalo Petro parapiją, bei skiriamas Šalčininkų dekanato dekanu.

Kunigas Vitoldas Zuzo atleidžiamas iš Šalčininkų Šv. apaštalo Petro parapijos klebono pareigų ir skiriamas klebonu į Rudaminos Švč. M. Marijos, Gerosios Patarėjos parapiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius