-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 22

Nauji mokesčio mokėtojai – asmenys, eksploatuojantys organinius tirpiklius naudojančius įrenginius

Įsigaliojus Mokesčio už aplinkos teršimą įstatymo pakeitimams, fiziniai ir juridiniai asmenys, naudojantys organinius tirpiklius įrenginiuose, kuriuos privaloma įregistruoti, nuo 2023 m. tampa mokesčio už aplinkos teršimą iš stacionariųjų taršos šaltinių mokėtojais, rašoma Aplinkos apsaugos departamento pranešime žiniasklaidai.
Derlius dėl sausros neabejotinai bus mažesnis
Traktorius / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

„Naujas taršos mokesčio objektas – į aplinkos orą išmesti teršalai iš stacionariųjų taršos šaltinių, kuriems privalomas organinius tirpiklius naudojančio įrenginio įregistravimas. Kriterijai veiklos vykdytojams, turintiems registruoti organinius tirpiklius naudojančius įrenginius, nustatyti Lakiųjų organinių junginių, susidarančių naudojant organinius tirpiklius tam tikrų veiklos rūšių įrenginiuose, išmetimo ribojimo ir įrenginių registravimo taisyklėse“, – sako Panevėžio apskaitos ir mokesčių kontrolės skyriaus pareigūnė Elita Paulauskienė.

Pasak aplinkosaugininkės, šių įrenginių teršalų kiekis apskaičiuojamas pagal teršalų nustatymo metodikas, kurios buvo naudojamos jį registruojant.

Atkreipiame dėmesį, kad šis mokestis taikomas apskaičiuojant ir deklaruojant mokestinio laikotarpio mokestį už aplinkos teršimą nuo 2023 m. Taigi, pateikti deklaracijas reikės kitais metais, iki 2024 m. vasario 15 d.

Mokesčio už aplinkos teršimą iš stacionariųjų taršos šaltinių deklaracijos forma FR5022 Valstybinei mokesčių inspekcijai turės kasmet būti pateikta ir sumokėtas mokestis iki vasario 15 d., pasibaigus mokestiniam laikotarpiui.

Daugiau informacijos apie tirpiklius naudojančių įrenginių registravimą rasite čia.

Deklaracijos formą elektroniniam pildymui bei pildymo instrukciją rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius