Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 05

Naujieji į Lietuvą atnešė ramybę

Pastarąsias keletą dienų Lietuvoje buvo neįtikėtinai ramu. Policijos pareigūnai teigia tokių ramių švenčių neprisimenantys. Šiek tiek daugiau darbo turėjo ugniagesiai, tačiau tokio gaisrų protrūkio kaip per Kalėdas – nebuvo.
Policija
Policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Ramybė

Policijos pareigūnai nepamena, kad šventės Lietuvoje praeitų taip ramiai, juo labiau kai laisvų dienų buvo tikrai daug. Šiek tiek daugiau teko padirbėti ugniagesiams. Per penktadienį ir šeštadienį užregistruoti 77 gaisrai, juose žuvo keturi žmonės. Sekmadienį pirmoje dienos pusėje, pasak Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento specialistų, užregistruoti vos keli gaisrai, jų metu aukų nebuvo.

Tik smulkūs konfliktai

Žinodami, kad ilgi laisvadieniai dažniausiai nepraeina be žiaurių įvykių, policininkai buvo nusiteikę, kad teks darbuotis iš peties. Tačiau atėję Naujieji atnešė ilgai lauktą ramybę. Patruliams daugiausia teko vykti į šeiminius ginčus ar nedidelius konfliktus. „Labai ramu. Iš stambesnių įvykių galėčiau paminėti vos pora rimtesnių vagysčių. Daugiau jokių rimtų nusikaltimų nepadaryta“, – LŽ užtikrino generalinio komisaro pavaduotojas Saulius Skvernelis.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Antonis Mikulskis patikino, kad tai pati geriausia naujiena šiemet. „Nusikaltėliai, matyt, sniego ir šalčio išsigando“, – juokėsi jis. Pasak A.Mikulskio, vakar patikrinus suvestines paaiškėjo, kad sostinėje nuo pat Naujųjų išvakarių neatsitiko nieko rimto.

Gaisrų proveržio nebuvo

Ugniagesiai šventinių dienų laukė būgštaudami. Per Kalėdas šalyje buvo tikras gaisrų protrūkis, per vieną parą tuomet užregistruota daugiau kaip pusantro šimto iškvietimų.

Tačiau iš penktadienio užfiksuoti 46 gaisrai, iš šeštadienio – 31 gaisras. Tai yra mažiau negu per vieną Naujųjų metų naktį, kai šalyje kilo 80 gaisrų.

Šeštadienį Kauno rajone, Ramučių kaime, savo bute rastas negyvas buto savininkas. Kambarys buvo apdegęs ir aprūkęs. Pasak budėtojų, ugniagesiai į įvykio vietą nevyko, nes gaisras užgeso savaime.

Naktį iš šeštadienio Vilniaus rajono Nemėžio kaime žuvo vyras ir moteris. Juos rado kaimynai viename Stadiono gatvėje esančių butų. Gaisro, kuris tuo metu jau buvo užgesęs, židinys aptiktas viename kambaryje, o žuvusiųjų kūnai rasti kitame. Tikslią mirties priežastį nustatys ekspertai, tačiau tikėtina, kad žmonės žuvo nuo smalkių.

Dar vieną vyriškį kaimynai rado Švenčionių rajone, Švenčionėliuose. 54 metų buto savininkas, pasak liudytojų, buvo rastas dar gyvas. Tačiau jo išgelbėti nepavyko. Atvykę medikai tegalėjo konstatuoti jo mirtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius