Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 07

Naujo teatro statybos kol kas tik vizija

Vakar savivaldybėje vėl virė diskusijos dėl naujo Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro statybų.
Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras šiuo metu yra apverktinos būklės. Tačiau kada bus pastatytas naujas – nežinia.
Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras šiuo metu yra apverktinos būklės. Tačiau kada bus pastatytas naujas – nežinia. / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.
Temos: 2 Statybos Klaipėda

Tokie planai gvildenami jau bent trejus metus, tačiau nei pinigų, nei žemės sklypo naujoms statyboms nėra numatyta. Paskutinį kartą būrys savivaldybės darbuotojų ir teatro atstovai prie stalo buvo susėdę prieš pusmetį.

„Visi Klaipėdos valdžios žmonės, politikai ir administracija galvoja, kad teatro situacija, jo būklė, švelniai tariant, netenkina lūkesčių. Šiuo klausimu kalbamės jau kokį trečią-ketvirtą kartą”, – sakė meras Rimantas Taraškevičius.

Klaipėdos teatro vadovė Audronė Žygaitytė-Nekrošienė įsitikinusi, kad visų pirma pati savivaldybė turi numatyti sklypą, kur galėtų iškilti naujasis teatras, tuomet reikalai pajudėtų. „Šioks toks kultūros ministro virptelėjimas yra – merui atsiųstas prašymas skirti žemę. Galimybių studija ir investicinis projektas irgi yra parengti. Juk negalima projektuoti teatro svetimame sklype. Kaip jūs vertintumėt, jei aš jūsų miegamajame - bent vizijose - sugalvočiau susidėlioti savo baldus. Taip negalima“, – sakė teatro vadovė. Anot jos, skyrus sklypą dar laukia daug darbų, tad valdžios vyrai neturėtų delsti ir jį rasti.

Teatro vadovė džiaugėsi, kad 2007-ųjų rudenį uostamiesčio savivaldybė priėmė sprendimą naujo teatro pastato statybas įtraukti į strateginės plėtros planus, tai leido kreiptis į ministrą dėl tolimesnių veiksmų.

Pasak savivaldybės valdininkų, tokie planai turi būti įtraukti ir į valstybės strateginius planus. „Tada savivaldybė tęstų savo įsipareigojimus, galėtų tapti detaliojo plano organizatoriumi. Kol nėra pirmo žingsnio, antras yra beprasmiškas“, – sakė Socialinio departamento direktorė Nijolė Laužikienė. Anot jos, prieš metus buvo dedamos pastangos, kad muzikinio teatro statybos patektų į valstybės strateginius planus. Tuomet, kai teatrui vadovavo Ramūnas Kaubrys, o kultūros ministru buvo Jonas Jučas, į ministeriją nukeliavo gausybė dokumentų. Tačiau, pasak N.Laužikienės, jie ministerijoje ir užstrigo. „Klaipėdoje pradėta Dramos teatro rekonstrukcija, ministerija nenorėdama tuščiai įsipareigoti, planuoja investicijas, mano, kad pabaigus vieną projektą, galima pradėti kitą“, – sakė direktorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius