Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 26 /14:55

Naujoje Kauno koalicijoje – trimis socialdemokratais mažiau?

Naujos Kauno valdančiosios koalicijos sutartį trečiadienį pasirašys trimis socialdemokratais mažiau nei manyta anksčiau. Šiandien apie ketinimą stabdyti savo narystę partijoje pranešė socialdemokratų frakcijos vadovas Gintautas Labanauskas ir Antanina Medvedevienė. Anksčiau apie pasitraukimą yra pranešęs Artūras Orlauskas.
Iš socdemų traukiasi Gintautas Labanauskas ir Antanina Medvedevienė
Iš socdemų traukiasi Gintautas Labanauskas ir Antanina Medvedevienė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Ruošiuosi stabdyti savo veiklą Socialdemokratų partijoje, nes yra tam tikrų problemų, kurias laukiu, kad partijos vadovai išspręs arba neišspręs – nuo to priklausys mano tolimesnis likimas socdemų partijoje. Kada vyksta dvigubi standartai, teisinis nihilizmas, skirstymas į geresnius – blogesnius, vieniems galima, kitiems negalima, paminamos socdeminės vertybės. Jei tie dalykai nebus stabdomi, nematau galimybės tolimesnei veiklai partijoje“, – BNS pareiškė G.Labanauskas.

Naują koalicijos sutartį turėtų pasirašyti konservatoriai, „Tvarka ir teisingumas“, „Jaunoji Lietuva“, Liberalų ir centro sąjunga ir socialdemokratai.

Ketvirtadienį vyksiančiame tarybos posėdyje didžiausia frakcija – TS-LKD – į merus ketina siūlyti iki rinkimų ketverius metus miestui vadovavusį Andrių Kupčinską.

Žlugus ankstesnei plačiai miesto tarybos koalicijai, praėjusią savaitę iš Kauno mero posto buvo atstatydintas liberalas Rimantas Mikaitis, kuris mero pareigas ėjo nuo balandžio.

PAPIDLYTA 14.51 VAL.: G.Labanauskas: „Partijoje įsigali dvigubi standartai“

Kalbėdamas apie savo veiklos partijos gretose sustabdymo motyvus, buvęs Kauno miesto tarybos socialdemokratų partijos frakcijos lyderis Gintautas Labanauskas sakė: „Apmaudu, kad artėjant Seimo rinkimams partijoje įsigali dvigubi standartai, nesilaikoma etikos, vyrauja nihilizmas.

Antai didelį kauniečių pasitikėjimą pelnęs Artūras Orlauskas (iš 20 vietos buvo reitinguotas į 3), be rimtų argumentų metamas iš partijos. Tuo pat metu vadinamojo auksinio tualeto byloje kaltinamas Romaldas Rabačius, LSDP vadovų nuomone, partijos autoritetui nekenkia.“

G.Labanauskas pažėrė priekaištų ir LSDP lyderiui Algirdui Butkevičiui, esą šis viešai pasisakė už Rimanto Mikaičio koalicijos palaikymą, bet netaikė jokių nuobaudų socdemams Kęstučiui Kriščiūnui ir Valiui Venclovui, kurie buvo vieni interpeliacijos R.Mikaičiui iniciatorių.

Partija nutolo nuo kilnių tikslų

A.Medvedevienė teigė, kad jai morališkai sunku trauktis iš partijos, kurios gretose ji veikia nuo 1993 metų. „Tačiau aš matau, kad žmonių interesais rūpintis žadėjusi partija nutolo nuo savo kilnių tikslų. Užvirė intrigos, neaiškūs politiniai žaidimai. Kaip šios partijos atstovei man sunku žiūrėti į akis kauniečiams“, – apgailestavo A.Medvedevienė.

Jau anksčiau savo narystę partijoje sustabdęs A.Orlauskas tvirtino, jog tai padaryti jį vertė partijoje įsivyravę „inkvizicijos laikų metodai“. Jo teigimu, LSDP Etikos komisija jį siūlo išmesti iš partijos  neva remdamasi A.Orlausko elgesiu pasipiktinusio, Anglijoje jau kelis metus  gyvenančio partiečio laišku. „Manau, kad tas laiškas yra klastotė“ – tvirtino A.Orlauskas.

G.Labanauskas LSDP gretose buvo nuo 2002 metų. Jis formaliai tebėra LSDP respublikinės tarybos prezidiumo narys. Savivaldybių rinkimų sąrašuose jis pagal rinkėjų reitingus gavo pirmą vietą šios partijos sąraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius