Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 03

Naujoji Lietuvos karių pamaina ketina skatinti Afganistano gyventojų domėjimąsi sportu

Paskutinę vasario savaitę Lietuvos lengvosios atletikos federacija (LLAF) Lietuvos vadovaujamos Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupės devintosios pamainos (PAG-9) kariams perdavė taurę, medalių komplektų ir sporto inventoriaus. Visi šie daiktai bus nugabenti į Goro provinciją ir perduoti Goro provincijos sporto departamentui.
LLAF ir PAG susitikimo dalyviai su perduota taure ir sporto inventoriumi
LLAF ir PAG susitikimo dalyviai su perduota taure ir sporto inventoriumi / Vyr.ltn.M.Varnos nuotr.

PAG-9 kariai, kviesdami bendradarbiauti, sausio pradžioje išsiuntė užklausas kelioms sporto federacijoms ir po kelių dienų iš LLAF gavo atsakymą, kviečiantį atvykti ir aptarti bendradarbiavimo detalių, praneša Krašto apsaugos ministerija.

„Nors mes, kaip ir kitos sporto federacijos, dabar turime sunkumų, yra šalių ir sporto federacijų, kurios susiduria su dar sudėtingesnėmis problemomis. Dėl šios priežasties ir nusprendėme padėti kitiems. Mes suprantame Lietuvos misijos Afganistane svarbą, nes šia misija Lietuvos kariai, kaip ir mūsų lengvaatlečiai, garsina Lietuvos vardą pasaulyje“, – sakė federacijos generalinis sekretorius Eugenijus Jonas Burokas.  

Apsilankę federacijos būstinėje Vilniuje kariai papasakojo LLAF darbuotojams apie savo planus stiprinti bendradarbiavimą su Afganistano Goro provincijos sporto departamentu, teikti jam paramą, prisidėti organizuojant ir rengiant varžybas ir taip padėti Goro provincijos sporto departamentui skatinti vietos gyventojų domėjimąsi sportu, propaguoti aktyvų gyvenimo būdą. „Jau esu tarnavęs misijoje šioje šalyje, mačiau, kokia ten sudėtinga sporto situacija“, – susitikimo su federacijos nariais metu sakė PAG-9 civilių ir kariškių bendradarbiavimo skyriaus karininkas kapitonas Eligijus Mylė, kuriam ir kilo idėja pakviesti kurią nors Lietuvos sporto federaciją prisidėti prie Lietuvos karių misijos Afganistane.

Kariai tikisi, kad LLAF įsteigta taurė taps pereinamąja, reprezentuojančia Lietuvą, ji  bus įteikiama varžybų metu. Federacijos darbuotojų kariai paprašė ir metodinės medžiagos, taip pat informacijos apie atskiras lengvosios atletikos sporto rūšis. „Apdovanojimas sukelia santykinai nedidelį ir trumpalaikį efektą, todėl daug svarbiau skatinti Goro provincijos sporto departamento veiklą organizuojant sporto renginius ir populiarinant sportą“, – įsitikinę PAG-9 kariai.

Šiuo metu misijai Afganistane besirengianti PAG-9 pakeis aštuntosios pamainos karius gegužės viduryje. Naujosios Lietuvos karių pamainos pagrindą sudaro Motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos bataliono kariai.

Šiuo metu Afganistano Goro provincijoje tarnaujanti PAG-8 yra suformuota Krašto apsaugos savanorių pajėgų pagrindu. Lietuvos vadovaujamoje PAG be Lietuvos karių ir civilių tarnautojų taip pat tarnauja Danijos, Kroatijos, JAV, Ukrainos ir Gruzijos kariai.

Lietuvos vadovaujama provincijos atkūrimo grupės misija Afganistano Goro provincijoje pradėjo veikti 2005 m. birželio mėnesį. PAG – tai NATO Tarptautinėms saugumo paramos pajėgoms priklausanti Lietuvos vadovaujama misija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius