Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 23

Naujoji Panevėžio mero patarėja – buvusi viceministrė

Panevėžio miesto mero Ryčio Račkausko komanda pasipildė nauja nare – mero patarėja nuo sausio 27 dienos pradėjo dirbti 44 metų Kornelija Tiesnesytė. Šios pareigos yra politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojas. Prieš tai buvusi darbovietė – Švietimo, mokslo ir sporto ministerija. K.Tiesnesytė 2019–2020 metais dirbo viceministre.
Kornelija Tiesnesytė
Kornelija Tiesnesytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Atstumai darbui netrukdo

Naujienų portalui JP naujoji mero patarėja teigė, kad nieko keisto, jog ji ne panevėžietė pakviesta eiti šias pareigas.

„Lietuva nėra didelė šalis ir atstumai tarp miestų netrukdo dirbti. Juolab, kad dėl paskelbtos pandemijos didžiąja dalį darbų galima atlikti nuotoliniu būdu. Į šias pareigas dirbti pakvietė Panevėžio meras R. Račkauskas, nes dirbau valstybinėse įstaigose, žinau darbo savivaldoje specifiką. Be to, mano teisininkės profesija padės spręsti su darbu susijusius klausimus“, – aiškino K.Tiesnesytė.

Turi daug idėjų

Pasak K.Tiesnesytės, Kūno kultūros ir sporto departamente bei Švietimo, mokslo ir sporto viceministrės pareigose įgytos kompetencijos padės spręsti aktualius Panevėžio miesto savivaldybės klausimus Vilniuje.

„Be to, būdama ne iš Panevėžio matau naujai daugelį dalykų, turiu idėjų, kurios bus naudingos miestui. Jau dabar dalyvauju kuriant Panevėžio savivaldybės strateginį planą. Kadangi dirbant ministerijoje mačiau platesnį vaizdą, iš šalies objektyvesniu žvilgsniu galiu vertinti stiprybes ir galimybes, žinau, kas bus naudinga Panevėžiui. Kiekvienas naujas darbas – iššūkis, o iššūkių nebijau“, – kalbėjo naujoji mero patarėja ir teigė, kad jei meras patikėjo – pateisins jo lūkesčius darbais.

Panevėžys patinka

Pasiteiravus, kaip jai patinka Panevėžys, K.Tiesnesytė, šypteli, kad jai Aukštaitijos sostinė patinka.

„Nekartą lankiausi Panevėžyje. Labai patinka jo erdvės. Gražiai sutvarkytas Kūno kultūros ir poilsio parkas, Nevėžio upės pakrantės. Man svarbu, kad Panevėžio miesto savivaldybėje dirbama rezultatyviai – įvairūs klausimai sprendžiami operatyviai“, – gyrė Panevėžio miestą K.Tiesnesytė ir sakė, kad Aukštaitijos sostinė išsidėsčiusi geografiškai patogioje vietoje, kas neabejotinai didina miesto patrauklumą ir plėtros galimybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius