-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 09

Naujoji sąjunga nyksta – taps Darbo partijos dalimi

Naujoji sąjunga (socialliberalai) palieka politinę areną. Artimiausiu metu jos nariai įsilies į Darbo partiją ir bus pamirštas net šios politinės jėgos pavadinimas.
A.Paulauskas su visa savo partija pasiprašė priimami į V.Uspaskicho vadovaujamų „darbiečių“ gretas.
Artūras Paulauskas su visa savo partija pasiprašė priimami į Viktoro Uspaskicho vadovaujamų „darbiečių“ gretas. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Po itin nesėkmingų savivaldos rinkimų vasario pabaigoje buvo prabilta apie tai, kad Naujoji Sąjunga, kaip politinė partija, gali visiškai išnykti iš Lietuvos politinio žemėlapio. Gelbėdami situacija partijos vadovai nusprendė pagalbos prašyti kolegų. Taip gimė planas įsilieti į „darbiečių“ gretas.

Socialliberalų lyderis Artūras Paulauskas prisipažino mąstęs baigti politinę karjerą, kai pretendavęs net užimti mero kėdę sostinėje liko it musę kandęs – jo vedama partija Vilniaus taryboje nelaimėjo nė vieno mandato. Tačiau vis dėlto nugalėjo noras toliau likti politikoje. O jungimąsi būtent su Darbo partija nulėmė ne tik panašios partinės nuostatos, bet ir asmeninės pažintys.

Į politiką atvedė V.Uspaskichą

„Priėmėme sprendimą jungti jėgas, kreipėmės į Darbo partiją, konkrečiai – jos pirmininką Viktorą Uspaskichą. Mūsų yra labai artimos ideologijos, be to, asmeniniai santykiai – mes pažįstami, dirbome bendroje koalicijoje, kartu buvome Seime keletą kadencijų. O mūsų rinkėjas yra iš esmės tas pats – smulkus ir vidutinis verslininkas, viduriniosios klasės atstovas“, – sakė A.Paulauskas.

V.Uspaskichas savo politinę karjerą pradėjo būtent su Naująja sąjunga. 2000 metais laimėjęs rinkimus vienmandatėje Kėdainių apygardoje, jis trejus metus priklausė Naujosios sąjungos frakcijai Seime, iš kurios pasitraukė tik įkūręs Darbo partiją.

Viktoras Uspaskichas savo politinę karjerą pradėjo būtent su Naująja sąjunga.Šiuo metu Europos parlamente dirbantis V.Uspaskichas turi problemų su teisėsauga. Teismas dar nepaskelbė išvados byloje dėl juodosios Darbo partijos buhalterijos. Prokurorams vykdant tyrimą V.Uspaskichas net slapstėsi Rusijoje.

Nenuteistas – nekaltas

Paklaustas, ar tokie tyrimai netrukdo jam, kaip buvusiam generaliniam prokurorui, pradėti bendradarbiavimo su Darbo partija, A.Paulauskas išsisuko pareiškęs, kad kol teismas nenusprendė, jog asmenys kalti, jie laikomi nekaltais.

„Laukiau šito klausimo. Kaip buvęs generalinis prokuroras, aš turiu vadovautis nekaltumo prezumpcija – kol nėra teismo sprendimo, kol nėra įrodyta, kad kaltas, žmogus nėra kaltas. Mes žinome, kiek yra pradėta tyrimų, bet teismuose viskas paaiškėja kitaip. Be to, tokių dalykų, kurie yra inkriminuojami (Darbo partijai – aut. past.) yra ar buvo praktiškai kiekvienoje partijoje, tą gali patvirtinti jų pirmininkai“, – teigė A.Paulauskas.

Savo ruožtu V.Uspaskichas užtikrino, kad šis skandalas tėra išpūstas burbulas. „Bylos proceso pabaigoje jūs nusivilsite, nes tas burbulas bus visiškai mažas. Tų nusikaltimų, pažeidimų sumažės. Tai politika, reikėjo sukurti tokią opiniją, o paskui bus, kaip bus. Šitoje byloje būtent taip yra“, – kalbėjo Darbo partijos lyderis.

Abi partijos artimiausiu metu ketina sėsti prie derybų stalo ir rudenį pasitikti jau visiškai susijungusios. A.Paulauskui greičiausia bus pasiūlytos partijos pirmininko pavaduotojo pareigos ir vieta pirmajame dešimtuke per artėjančius Seimo rinkimus 2012 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius