-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 04

Naujoji Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininkė Loreta Braždienė: „Sieksime tapti pavyzdiniu teismu“

Vilniaus miesto apylinkės teisme pirmininkės pareigas eis buvusi laikinoji teismo pirmininko pavaduotoja Loreta Braždienė.
Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininkė Loreta Braždienė, pavaduotojai Alenas Piesliakas (kairėje), Gediminas Viederis.
Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininkė Loreta Braždienė, pavaduotojai Alenas Piesliakas (kairėje), Gediminas Viederis. / Teismo nuotr.

Tokį Lietuvos Respublikos Prezidentės sprendimą penktadienį teisme vykusioje šventėje pranešė Prezidentės patarėjas Ernestas Rimšelis, rašoma teismo atstovės ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Airinės Šerelytės pirmadienį išplatintame pranešime.

Teismo pirmininko pavaduotojais dirba teisėjai Alenas Piesliakas ir Gediminas Viederis.

Teismo nuotr./Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininkė Loreta Braždienė.
Teismo pirmininkė Loreta Braždienė.

„Respublikos Prezidentės vardu noriu padėkoti už kvietimą ir kartu atsiprašyti, kad pati šalies vadovė negalėjo šiandien būti čia, kartu su jumis, nes ji yra išvykus į Miuncheną. Bet esu įpareigotas perduoti pačius šilčiausius linkėjimus ir pasveikinti gerb. Loretą Braždienę nuo 2013 m. vasario 4 d. tapsiančią oficialia teismo pirmininke. Prezidentė, būdama lėktuve neturėjo fizinių galimybių pasirašyti dekreto, bet informuoti apie sprendimą galiu. Sprendimas yra priimtas ir jis nesikeis“, –  kalbėjo Prezidentės patarėjas.

Praėjo lygiai mėnuo, kai  po apylinkių teismų reorganizacijos pradėjo veikti didžiausias Lietuvoje teismas – Vilniaus miesto apylinkės teismas. Šia proga 2013 m. vasario 1 d. teisme vyko šventė, kurios metu buvo aptarti įvykę pasikeitimai, pasidalinta tolesnėmis teismo darbo perspektyvomis, idėjomis ir tikslais.

Svečiai linkėjo teismo darbuotojams sėkmės, žmogiško pakantumo, supratimo, tvirtybės.

Renginyje viešėjo garbingi svečiai iš Prezidentūros, Seimo, Advokatūros, Antstolių rūmų, Teisėjų tarybos ir aukštesnės instancijos teismų pirmininkai. Renginį pradėjusi Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininkė L.Braždienė akcentavo, kad sieks tapti pavyzdiniu apylinkės teismu ir pabrėžė, jog mėnuo yra per trumpas laiko tarpas rezultatams parodyti.

„Nuo 2013 m. sausio 1 d. yra pradėta rašyti naujo Lietuvos teismo istorija, ji yra pradėta rašyti ne ant balto popieriaus lapo: į didžiausią Lietuvoje teismą atėjo dirbti tie patys darbuotojai, kurie atsinešė savo darbus, idėjas, rūpesčius ir klaidas. Įstatymų leidėjas, priimdamas įstatymą „Dėl apylinkių teismų reorganizavimo“, mums nustatė didžiulę atsakomybę – dirbti taip, kad būtų optimizuotas teismų darbas ir struktūra, racionaliai panaudoti teismo finansiniai ir materialiniai ištekliai. Šias idėjas įgyvendiname jau nuo pirmos dienos“, – kalbėjo L.Braždienė.

Svečiai linkėjo teismo pirmininkei, pirmininko pavaduotojams, teisėjams, kitiems teismo darbuotojams, kurių šiame teisme yra 449 (108 teisėjai) sėkmės, žmogiško pakantumo, supratimo, tvirtybės ir svarbiausia, kad susijungus keturiems teismams būtume darni bendruomenė, kuri sugebėtų šią reformą įgyvendinti pasiekiant iškeltus tikslus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius