-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 11 /19:19

Naujoji Vyriausybė pradėjo darbą – penktadienio vakarą tarėsi su sveikatos ekspertais, sekmadienį posėdžiaus

Penktadienį įgaliojimus veikti gavusi Ingridos Šimonytės vadovaujama Vyriausybė darbą pradėjo susitikimu su sveikatos ekspertais. Šis susitikimas užtruko 2,5 valandos. Sekmadienį planuojamas Vyriausybės posėdis. Kokias karantino priemones taikyti pasiūlė ekspertai, neatskleidžiama.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Po penktadienį surengto susitikimo su ekspertais buvo svarstoma rengti spaudos konferenciją.

„Kad situaciją galėtumėm bent kažkokiam matomam laike grąžinti į valdomą, po to, matyt, bus komentarai“, – dieną žurnalistams teigė I.Šimonytė.

Tačiau prieš 19 val. paskelbta, kad premjerė Ingrida Šimonytė šeštadienį skirs susitikimams su ministrais, sekmadienį numatomas pirmasis Vyriausybės posėdis dėl koronaviruso pandemijos valdymo.

Kaip BNS informavo Vyriausybės spaudos tarnyba, penktadienį premjerė pirmą darbo dieną Vyriausybėje dalyvavo nuotoliniame pasitarime su sveikatos bei kitais ekspertais ir aptarė koronaviruso valdymo situaciją.

„Rytoj premjerė susitinka su ministrais ir ruošis Vyriausybės posėdžiui, kuris vyks sekmadienį. Jame bus sprendžiami pandemijos valdymo klausimai“, – BNS informavo Vyriausybės spaudos tarnyba.

Neatmetama, kad sekmadienį bus imtasi įvedinėti griežtesnes karantino priemones.

„Neatmesčiau, kad savaitgalį, bet kurią dieną, dar negaliu pasakyti“, – penktadienį dieną sakė I.Šimonytė.

Ribojimai, pasak jos, bus nukreipti į tai, kad gydymo įstaigos išvis atlaikytų krūvį, o COVID-19 atvejų skaičius mažėtų.

Ką pasiūlė ekspertai, neatskleidžia

Kokius pasiūlymus pateikė sveikatos ekspertai, nėra atskleidžiama, 15min sakė R.Jakilaitienė.

„Šiandien buvo išklausyta ekspertų nuomonė, kokia yra situacija Lietuvoje ir kokios priemonės padėtų ją pagerinti. Čia buvo toks darbinis susitikimas“, – teigė ji ir atsisakė įvardinti, kokias priemones siūlo ekspertai.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Mindaugas Stankūnas penktadienį feisbuke paskelbė, kad šiuo metu bene labiausiai aptariama COVID-19 suvaldymo priemonė yra siūlymas, kad leisti fizinius susitikimus/bendravimą tik tarp to paties namų ūkio narių (t.y. vienuose namuose gyvenančių asmenų).

„Tai neturėtų būti taikoma neatidėliotiniems atvejams, kai reikia prižiūrėti sergančius ar savimi negalinčius pasirūpinti žmones“, – rašo jis.

Šiuo metu bene labiausiai aptariama COVID-19 suvaldymo priemonė yra siūlymas, kad leisti fizinius susitikimus/bendravimą tik tarp to paties namų ūkio narių.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys penktadienį ryte surengtoje spaudos konferencijoje sakė, kad naujoji Vyriausybė kovoje su koronavirusu turi kelis tikslus.

Pirmas dalykas, anot A.Dulkio, Vyriausybė darys viską, kad būtų atsekami atvejai, o tie žmonės, kurie turėjo kontaktą, būtų izoliuojami per 48 val.

„Šiuo metu situacija yra tokia, kad tai daroma, geriausiu atveju, per 3–4 dienas. O jūs patys ne kartą esate rašę, kiek tai trunka dienų. Tai yra pagrindinis tikslas“, – sakė jis.

Taip pat, A.Dulkio teigimu, bus siekiama, kad nemažinant testavimo apimčių skaičių, teigiamų testų nebūtų daugiau nei 5 proc.

„Šiuo metu turime grėsmingą situaciją, kai šis skaičius jau viršija 20 proc. Darysime viską, kad atvejų skaičius per parą neviršytų 200“, – sakė jis.

Darysime viską, kad atvejų skaičius per parą neviršytų 200.

Šiuo metu naujų atvejų kasdien nustatoma virš 3000.

„Darysime viską, kad 100 žmonių neužkrėstų daugiau nei 100 kitų žmonių“, – sakė jis.

Būsimo ministro nuomone, kol visa tai kartu nebus pasiekta, nebus galima sakyti, kad koronaviruso pandemija yra valdoma.

VIDEO: Paskirtasis sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys apie planus kovoje su COVID-19

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius