Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 05 02

Naujojoje Vilniaus rajono mero komandoje – kolegos iš partijos ir Agnė Andriulytė

Vilniaus rajono mero rinkimus laimėjęs socialdemokratas Robertas Duchnevičius dėlioja savo komandą. Antradienį administracijos direktoriumi dirbti pradėjo buvęs susisiekimo viceministras Vladislavas Kondratovičius. Patarėjų ir padėjėjų sąrašas irgi pildosi, jame – daugiausia kolegos iš partijos. Taip pat Agnė Andriulytė, praėjusią kadenciją dirbusi Vilniaus miesto taryboje, į kurią 2019 metais pateko su buvusio vyro Artūro Zuoko vestu sąrašu.
Robert Duchnevič ir Agnė Andriulytė
Robert Duchnevič ir Agnė Andriulytė / BNS nuotr.

R.Duchnevičius kol kas nėra galutinai sutaręs, kaip bus bendradarbiaujama su daugumą taryboje turinčia Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS). Pastarosios frakcijoje – 18 narių. Socialdemokratai gavo 7 mandatus, Centro dešinės koalicija – 6.

LLRA-KŠS Vilniaus rajono skyrius, kuriam vadovauja buvusi rajono merė Marija Rekst, turėtų rinktis artimiausiu metu ir aptarti galimą bendradarbiavimą taryboje.

Tačiau meras darbą jau pradėjo ir po truputį telkia savo komandą. Kol kas jis neturi vicemerų, bet paskyrė administracijos direktorių, kurio kandidatūrai pagal naująjį Vietos savivaldos įstatymą nereikia tarybos pritarimo.

Juo tapo V.Kondratovičius. Dukart susisiekimo viceministras, buvęs šios ministerijos departamentų vadovas, taip pat dirbęs ir Vilniaus rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju 2007-2013 metais. Iki praėjusių metų pabaigos jis priklausė LLRA-KŠS, dabar, kaip nurodoma, nėra jokios partijos narys.

Meras tvirtina, kad šiuo žmogumi tikrai pasitiki: „Su Vladislavu esame pažįstami ne vienerius metus. Pagrindiniai kriterijai, kurie lėmė būtent šį pasirinkimą – patirtis, profesionalumas ir gebėjimas dirbti su žmonėmis.

Vladislavas nepriklauso jokiai partijai. Tikiu, jog dirbs vienodai sąžiningai visų atžvilgiu.“

Komandoje – partijos kolegos

Vilniaus rajono savivaldybės interneto puslapyje pildosi ir mero patarėjų bei padėjėjų sąrašas. Pirmieji du paskelbti patarėjai buvo Danielis Žamoit ir Ruslanas Adaškevičius. Pirmasis kartu kandidatavo į Vilniaus rajono tarybą su socialdemokratais, tačiau nepateko.

Tarp padėjėjų taip pat du iš socialdemokratų. Tai Diana Šmigelskienė, buvusi partijos rinkiminiame sąraše Vilniaus rajone, ir Levas Rivkinas, LSDP Vilniaus rajono skyriaus komunikacijos specialistas. Kaip teigė meras, jis dirbs ne pilnu etatu.

Ne pilnu etatu įdarbinta ir dar viena padėjėja – Agnė Andriulytė.

Buvusi Vilniaus tarybos narė, prieš ketverius metus išrinkta su A.Zuoko ir vilniečių koalicija „Laimingas Vilnius“, A.Andriulytė Vilniaus taryboje užėmė svarbias Kontrolės komiteto pirmininkės pareigas. Ji aktyviai dalyvaudavo tarybos darbe, tačiau neretai skųsdavosi, kad sostinės valdantieji negirdi net ir išties racionalių opozicijos atstovų pasiūlymų.

Anot R.Duchnevičiaus, A.Andriulytė jo padėjėja bus darbui „su programos įgyvendinimu“.

Kandidatuodama į Vilniaus tarybą A.Andriulytė, tuomet dar A.Zuokienė, padarė įspūdingą šuolį – rinkėjai ją reitingavo itin aktyviai, tad buvusi sąraše 102-a, į tarybą ji pateko ketvirtu numeriu.

2009 m. gruodžio 8 d. – 2012 m. lapkričio 16 d. ji buvo Seimo narė.

2013 metais A.Andriulytė buvo tapusi Socialdemokratų partijos nare, tačiau po dvejų metų pasitraukė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius