Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 08

Naujos atominės Lietuva neišsižada

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį padėkojo premjerui Andriui Kubiliui už LEO LT naikinimą. Pastarasis teigia, jog planų statyti atominę jėgainę Lietuva neatsisako.
Darbininkai ir kranai Bulgarijos atominės elektrinės netoli Beleno statybvietėje.
Darbininkai ir kranai Bulgarijos atominės elektrinės netoli Beleno statybvietėje. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

A.Kubilius pabrėžė, jog „ryškia energetikos spalva“ bus pažymėtas artimiausias pusmetis – pradedant LEO LT naikinimu, IAE uždarymu, taip pat elektros tinklų tiesimu ir kt. projektais.
Paklaustas, koks yra naujos jėgainės projekto ekonominio pagrįstumo vertinimas ir ar šio projekto Lietuva neatsisako, A.Kubilius patikino, jog konsultacijas su partneriais užsienyje numatoma tęsti.

Prezidentė padėkojo premjerui ir Vyriausybei už LEO LT įstatymų įgyvendinimą.„Atsakymas (dėl ekonominio pagrįstumo) teigiamas, artimiausiu metu Lietuva konsultuosis su partneriais Latvijos, Estijos ir Lenkijos vyriausybėse arba jiems atstovaujančiomis energetikos kompanijomis ir rugsėjo mėnesio pabaigoje, aš tikiu, kad jau turėsime aiškius plano matus“, – tikino A.Kubilius.

Prezidentė D.Grybauskaitė padėkojo Vyriausybei už veiklą energetikos srityje. „Prezidentė padėkojo premjerui ir Vyriausybei už LEO LT įstatymų įgyvendinimą – kaip žinote, prezidentė įstatymą buvo pasirašiusi, ir jau turime praėjusią savaitę, rugsėjo 4 dieną, įvykusį faktą – LEO LT išardytas“, – D.Grybauskaitės žodžius perdavė jos atstovas spaudai Linas Balsys.

Jis pridūrė, jog prezidentė teigiamai vertina rytoj Vyriausybėje ketinamą svarstyti nutarimą dėl elektros energijos įmonių turto viršutinės ribos nustatymo. Nutarime numatoma, jog į šį turtą negalės būti įskaičiuotas tas turtas, kuris nėra susijęs su energetika (pavyzdžiui, bendrovėms priklausantys poilsio namai, vilos ir pan.). Nuo turto vertės iš dalies priklauso ir elektros kaina, tačiau, priėmus nutarimą, nenumatoma, kad ji galutiniams vartotojams žymiai kistų.

Anksčiau D.Grybauskaitė viešai suabejojo naujos atominės jėgainės statybų Lietuvoje būtinumu, esą derėtų svarstyti apie ekologišką energiją, kadangi atominių jėgainių ir kaimyninėse valstybėse netrūks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius