Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 04

Naujos detalės dėl iš kelto iškritusių lietuvių: bandė gelbėti bendrakeleivį

Aiškėja naujų detalių dėl iš kelto antradienio naktį iškritusių dviejų lietuvių: vienas vyras bandė gelbėti kitą. 
DFDS seaways keltas
„DFDS seaways“ keltas / Bendrovės nuotr.

Kaip pranešė Klaipėdos policija, 1971 ir 1988 metais gimę vyrai plaukė iš Švedijos į Klaipėdą. Jaunesnysis, liudytojų parodymais, krito per bortą, o vyresnysis bandė jį gelbėti ir taip pat persisvėrė.

Keltas „Optima Seaways“ iš Švedijos uosto Karlshamno išplaukė antradienio vakarą, 20 val., tačiau jau po keleto valandų nuaidėjo žinia apie nelaimę.

„22.50 val. gavome informaciją, kad du žmonės už borto. Tuomet automatiškai tokiu atveju pradėta gelbėjimo procedūra – laivas apsisuko, grįžo į tą vietą, iškart buvo informuotas Švedijos jūrų gelbėjimo koordinacinis centras, kuris perėmė visą paieškos koordinavimą ir valdymą. Buvo nuleistas gelbėjimo kateris, atskrido du sraigtasparniai, paskui liko vienas. 4.21 val. keltui buvo duotas leidimas palikti paieškos zoną. Vyrai nebuvo rasti“, – 15min trečiadienį sakė „DFDS Seaways“ komunikacijos ir viešųjų ryšių vadovas Baltijos šalims Vaidas Klumbys.

Pagrindinė tarnyba, vykdžiusi gelbėjimo operaciją, buvo Švedijos jūrų gelbėjimo koordinavimo centras. Nelaimė įvyko netoli Švedijos krantų. Paieškos operacija truko apie 5 valandas, vėliau buvo nutraukta.

VIDEO: Kelionė namo baigėsi tragedija: nufilmuota iš kelto iškritusių dviejų lietuvių gelbėjimo operacija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius