Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2017 08 16

Naujuoju Vokietijos gynybos atašė Lietuvai tapo T.Fries

Trečiadienį Krašto apsaugos ministerijoje vyko Vokietijos gynybos atašė Lietuvai pasikeitimo ceremonija, praneša ministerija. Pareigas iš Lietuvoje Vokietijai atstovavusio kmdr. Thomo Hackeno perėmė plk. ltn. Thorsten Fries.
Naujojo Vokietijos gynybos atašė Lietuvai akreditacijos ceremonija
Naujojo Vokietijos gynybos atašė Lietuvai akreditacijos ceremonija / Alfredo Pliadžio nuotr.

Naujasis Vokietijos gynybos atašė Lietuvai reziduos Vilniuje, iki šiol mūsų šaliai akredituoti atašė reziduodavo Rygoje.

Naujajam Vokietijos gynybos atašė Lietuvai plk. ltn. T.Fries krašto apsaugos viceministras Vytautas Umbrasas palinkėjo toliau stiprinti pastaraisiais metais ypač suintensyvėjusį šalių bendradarbiavimą gynybos ir saugumo srityje.

„Šiandien Vokietija užima ypatingą vietą Aljanse ir ženkliai prisideda prie saugumo mūsų regione ir už jo ribų stiprinimo. Užtikrinta Vokietijos lyderystė vadovaujant NATO priešakinių pajėgų batalionui Lietuvoje yra puikus Aljanso atgrasymo priemonių įgyvendinimo pavyzdys“, – sakė viceministras V.Umbrasas.

Krašto apsaugos viceministras pabrėžė, kad Vokietijos indėlis yra labai svarbus NATO ateičiai ir visai gynybos architektūrai Europoje. Viceministras V.Umbrasas džiaugėsi, kad Lietuvos ir Vokietijos kariai kartu tarnauja tarptautiniuose štabuose Lietuvoje ir užsienyje, taip pat dalyvauja tarptautinėse operacijose.

Plk. ltn. T.Fries iki atvykimo į Lietuvą yra ėjęs įvairias pareigas Vokietijos gynybos ministerijoje ir kariuomenėje, Tarptautiniame Šiaurės Rytų korpuse Lenkijoje, tarnavęs tarptautinėse operacijose Afganistane. Karininkas yra baigęs Karinių pajėgų universitetą Hamburge, mokėsi Karo akademijoje Varšuvoje. Už tarnybą apdovanotas aukštais Vokietijos kariuomenės ir NATO apdovanojimais.

Diplomatinę tarnybą baigusiam Vokietijos gynybos atašė kmdr. T.Hacken krašto apsaugos viceministras įteikė medalį „Už nuopelnus“ – už nuopelnus stiprinant dvišalį Lietuvos ir Vokietijos bendradarbiavimą gynybos srityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje