Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 17

Navaičio požiūris: odontologų pavardės - paslaptis, disertacijų vertinimas - kūrybinė veikla

Etikos ir procedūrų komisijos (EPK) slenkstį pastaruoju metu nuolat minantis liberalas Gediminas Navaitis ginasi vertindamas disertacijas nenusižengęs Konstitucijai, draudžiančiai parlamentarui užsiimti kokia nors kita veikla, išskyrus kūrybinę. Taip pat parlamentaras neatskleidžia pavardžių odontologų, susitikimu su kuriais aiškino savo kelionę taksi į Vilnių.
G.Navaitis
G.Navaitis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Trečiadienį Etikos ir procedūrų komisijai remdamasis Civiliniu kodeksu, Autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymu bei kitais teisės aktais jis įrodinėjo, jog mokslo darbų vertinimas yra kūrybinė veikla.

Šiaulių universiteto Mokslo ir meno skyriaus vedėja Daiva Korsakienė yra patvirtinusi, kad G.Navaitis dalyvavo daktaro disertacijos gynime, su juo buvo sudaryta autorinė sutartis. „Esu pakankamai išstudijavęs, kas leistina Seimo nariui, pacituosiu: tai tokia veikla mokslo srityje, kuria siekiama sukurti naują kūrinį, rašytiniai ir žodiniai mokslo kūriniai, tarp jų išvados taip pat įeina į kūrybinės veiklos apibrėžimą, o kad nekiltų abejonių, už išvadas, kas įvertinama kaip originalus kūrinys, atsisakiau bet kokio atlyginimo“, – komisijos posėdyje sakė G.Navaitis.

Trečiadienį EPK nariai G.Navaičiui uždavė klausimų ir dėl jau apsvarstytų išlaidų parlamentinei veiklai, kurių dalį parlamentaras jau paskelbė grąžinsiąs į biudžetą iš asmeninių lėšų, o ateityje – atsisakysiantis jų iš viso.

Tarp abejotinų parlamentaro išlaidų EPK nariams pasirodė ir kelionė taksi į Kauną. Parlamentaras anksčiau tikino vykęs susitikti su odontologais, tačiau vėliau žiniasklaida nerado odontologų, kurie būtų patvirtinę susitikę su Seimo nariu.  Odontologų, su kuriais esą susitikęs, pavardžių G.Navaitis nenurodė ir komisijai, nors klausimas buvo pakartotas kelis kartus.

Odontologų pavardžių įvardijimas būtų labai netikslingas dalykas, – sakė G.Navaitis.„Odontologų pavardžių įvardinimas būtų labai netikslingas dalykas, nes šalia visko yra ir labdaros projekto įgyvendinimas. Kadangi tas projektas po mėnesio baigsis, aš jus ir pakviesiu į to projekto pristatymą“, – į klausimą, su kuriais odontologais susitikęs, atsakė G.Navaitis.

Tautos prisikėlimo partijos frakcijos atstovo Manto Varaškos dar kartą paprašytas konkrečiai įvardyti pavardes, su kuo susitikęs, G.Navaitis sakė norintis kartu pateikti ir sutartis dėl esą kartu vykdomo projekto, todėl pavardes pasakyti vėl atsisakė. „Ne šiandien, o truputį vėliau. Tai ne kažkoks protu neįsivaizduojamas terminas, apie šį mėnesį kalbėjau“, – sakė liberalas.

Trečią kartą paprašytas įvardyti pavardes, G.Navaitis atsakė: „Pavardžių įvardijimas nieko nepakeistų.“

Kilus skandalui dėl abejotinai panaudotų lėšų, skirtų finansuoti parlamentinei veiklai, G.Navaitis kreipėsi į Seimo kanceliarijos Finansų departamentą, prašydamas ateityje iš viso į jo sąskaitą nebepervesti pinigų, skirtų parlamentinėms išlaidoms. Trečiadienį komisijos paklaustas, kuriam laikotarpiui atsisakė minėtų lėšų, G.Navaitis tvirtino, jog iki metų pabaigos.

G.Navaitis taip pat pranešė nutaręs į valstybės biudžetą iš asmeninių lėšų grąžinti 3020 litų ir 98 centus. Tai yra anksčiau iš parlamentinės veiklos fondo išleisti pinigai už visuomeninių padėjėjų maitinimą bei indus.

Liberalų sąjūdis yra mėnesiui sustabdęs G.Navaičio narystę partijoje, kol šis grąžins ne pagal paskirtį išleistus pinigus.  G.Navaitis yra sulaukęs kritikos dėl galimai nepagrįstų išlaidų parlamentinei veiklai. Šias lėšas jis yra naudojęs nakvynėms viešbučiuose Palangoje ir Trakuose, kelionei taksi iš Vilniaus į Kauną, knygoms, tarp kurių – populiarioji psichologinė literatūra, siaubo romanai, vaikų literatūros klasika tapusi Aleno Aleksanderio Milno knyga „Pūkuotuko pasaulis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius