-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 01 08

Ne, Suomijos premjerė 4 dienų darbo savaitės nesiūlė

Noras girdėti valstybės vadovus siūlant trumpesnę darbo savaitę, panašu, gali nugalėti atidumą. Tikriausiai tai viena priežasčių, kodėl pasaulį apskriejo klaidinanti žinia apie Suomijos premjerės Sanni Marin ketinimus.
Sanna Marin
Sanna Marin / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

„Nuo gruodžio Suomijos premjerės pareigas einanti Sanna Marin pasisako už 4 darbo dienų savaitę bei darbo dienos sutrumpinimą iki 6 valandų“, – savaitės pradžioje skaitytojus informavo „Independent“.

Suomijos vyriausybės programoje nė žodžiu nekalbama apie 4 dienų darbo savaitę.

Pasitikėjus žinoma Jungtinės Karalystės žiniasklaidos priemone naujiena buvo paskelbta ir 15min. Šiuo metu informacija – pašalinta.

Informacija, esą S.Marin pasiūlė darbo savaitę iki keturių dienų, o darbo dieną iki 6 valandų, paneigė Suomijos vyriausybės atstovai išplatinę žinutę tviteryje.

„Suomijos vyriausybės programoje nė žodžiu nekalbama apie 4 dienų darbo savaitę. Šis klausimas nėra Suomijos vyriausybės darbotvarkėje“, – rašoma oficialioje vyriausybės paskyroje.

Sugedęs telefonas

Klaidą pripažino ir „Independent“. Britų žurnalistų teigimu apie trumpesnes darbo valandas S.Marin kalbėjo praėjusių metų rugpjūtį, kuomet vadovavo Susisiekimo ministerijai.

„4 dienų darbo savaitė ar 6 valandų darbo diena, uždirbant padorų atlyginimą šiandien gali skambėti kaip utopija, tačiau ateityje tai gali virsti tiesa“, – tuomet skelbė S.Marin.

Panašu, kad būtent šis sakinys tapo pagrindu pasaulį apskriejusiai klaidinančiai žiniai. Pirminė informacija neteko savo tikrojo kūno keliaudama iš naujienų portalo į portalą, kiekvienam pridedant papildomos informacijos.

Žinią apie tariamus S.Marin vyriausybės ketinimus esą išpopuliarino tinklalapis „MailOnline“, kurio informacija pasinaudojo ir „Independent“. Pastarajame skelbta informacija atsidūrė ir 15min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius