Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 16

Ne už savo pinigus į Paryžių skridęs, bet dėl girtumo jo taip ir nepasiekęs, Švenčionių meras „darbietis“ Vytautas Vigelis supainiojo viešuosius ir privačius interesus

Švenčionių rajono meras, Darbo partijos (leiboristų) partijos narys Vytautas Vigelis bei tos pačios savivaldybės administracijos Vietinio ūkio skyriaus vedėjas Juozas Urbanavičius supainiojo viešuosius ir privačius interesus neblaivūs vykdami į Paryžių už ne savo pinigus, nustatė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).
Vytautas Vigelis
Vytautas Vigelis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Komisijos teigimu, mero ir Vietinio ūkio skyriaus vadovo kelionės į tarptautinę aplinkos apsaugos parodą „POLLUTEC HORIZONS 2011“ Paryžiuje vyko išlaidas apmokėjo UAB „Švenčionių švara“, todėl, nepaisant to, kad vėliau įmonei pinigai buvo grąžinti, Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymas buvo pažeistas.

Pinigų grąžinimą komisija įvertino tik kaip V.Vigelio ir J.Urbanavičiaus atsakomybę švelninančią aplinkybę. „Tačiau ji nepaneigia fakto, jog minėti asmenys naudojosi Švenčionių savivaldybės valdomu turtu savo asmeniniams poreikiams tenkinti“, – teigia VTEK.

Be to, komisija pažymi, kad tokie įstatymo pažeidimo atvejai kelia visuomenei abejonių, kad sprendimai valdžios institucijoje priimami neskaidriai.

„Tai menkina žmonių pasitikėjimą valdžios institucija, silpnina jos administracinius gebėjimus. Komisija atsižvelgia ir į tai, kad šiuo atveju vertinamas elgesys institucijos vadovo, kuris taip pat yra atsakingas už Įstatymo vykdymo priežiūrą, ir jo pareiga – saugoti institucijos gerą vardą, stiprinti jos autoritetą“, – pažymi VTEK.

Anksčiau VTEK yra įvertinusi, kad V.Vigelis, J.Urbanavičius bei Savivaldybės valdomos bendrovės „Švenčionių švara“ direktorius Kazimieras Džiaukštas toje pačioje kelionėje į Paryžių pasielgė neetiškai, kai būdami neblaivūs sukėlė konfliktą Lenkijos oro uoste.

„Komisijos kategoriška nuomone, minėtų asmenų veiksmai yra neetiški ir pakerta pasitikėjimą valstybės tarnyba“, – teigiama VTEK pranešime, priimtame sausį.

Tyrimą dėl Švenčionių rajono savivaldybės darbuotojų kelionės į Paryžių finansavimo VTEK buvo pradėjusi praėjusių metų birželį, bet lapkritį jį nutraukė dėl vykstančio ikiteisminio tyrimo.

Prokurorams ikiteisminį tyrimą nutraukus, VTEK savo tyrimą atnaujino.

Į VTEK dėl mero ir kitų darbuotojų elgesio kreipėsi Švenčionių rajono savivaldybės tarybos Kontrolės komitetas. Jie pranešė, kad 2011 metų lapkritį V.Vigelis, J.Urbanavičius ir K.Džiaukštas už „Švenčionių švaros“ pinigus skrido į komunalininkų konferenciją Paryžiuje, tačiau jos nepasiekė – atskridę iki Varšuvos apsisuko ir grįžo atgal į Lietuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius