Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 22

Neatsistatydinantį vidaus reikalų ministrą Dailį Barakauską bandys versti opozicija

Opozicinės konservatorių ir liberalų frakcijos imasi rengti interpeliacijos vidaus reikalų ministrui Dailiui Barakauskui tekstą. Parašams po ja surinkti parlamentarai turės dvi savaites, nes iki lapričio 6-osios Seimo posėdžiai nevyks ir ministro atstatydinti nepavyks.
Dailis Alfonsas Barakauskas
Dailis Alfonsas Barakauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Interpeliacijos tekstą parašyti planuoja opozicijos lyderio Andriaus Kubiliaus vadovaujami konservatoriai. Jis pats trečiadienį 15min.lt sakė tikėjęsis, kad D.Barakauskas, vos išgirdęs apie pradėtą tyrimą dėl prekybos poveikiu Vidaus reikalų ministerijoje, iš posto pasitrauks pats.

Tačiau pačiam ministrui ryžto atsistatydinti neparodžius, opozicija imsis interpeliacijos ir vis tiek bandys jį krapštyti iš posto.

„Mes tikrai tą darysime. Seimo pirmininkė ir Darbo partijos pirmininkė Loreta Graužinienė paragino ministrą atsistatydinti, tai mes tikrai pasiūlysime ir jai pasirašyti“, – trečiadienį sakė A.Kubilius.

„Mes tikrai tą darysime. Seimo pirmininkė ir Darbo partijos pirmininkė Loreta Graužinienė paragino ministrą atsistatydinti, tai mes tikrai pasiūlysime ir jai pasirašyti“, – trečiadienį sakė A.Kubilius.

Versti norėjo pernai pavasarį

Interpeliaciją neabejotinai parems ir Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija. Jos atstovas Eugenijus Gentvilas dar pernai pavasarį D.Barakauską vadino „iškamša“, kuri nesupranta, kokiai ministerijai vadovauja. Tuomet jis tvirtino, kad nuo interpeliacijos ministrą saugo tik tai, kad jos nepalaiko valdantieji.

Dabar E.Gentvilas tebesilaiko nuomonės, kad ministrą reikia atstatydinti, nes jis „beviltiškas“. Tačiau tuo, kad D.Barakauskas buvo toks nenuovokus, kad nesuprato, kaip vyksta ministerijos viešieji pirkimai, E.Gentvilas nebetiki.

Jis primena, kad dėl E.Raistenskio veiklos ministro buvo klausiama vos ne kas antroje Vyriausybės valandoje Seime, tačiau ministras visada stodavęs patarėjo ginti.

Tam, kad interpeliacija D.Barakauskui būtų pradėta, opozicijai teks surinkti mažiausiai 29 Seimo narių parašus. Ministrui atstatydinti reikia, kad už tai balsuotų bent 71 Seimo narys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius