-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 25 /14:45

Neblaivi greitosios medikė atvyko į kitos medikės šeimą: „Maniau, bus kokios dvi promilės, bet šitiek...“

Ketvirtadienio naktį Klaipėdos rajone į iškvietimą atvykusi neblaivi greitosios pagalbos darbuotoja pateko į daug metų ligoninėje dirbusios medikės Jovitos Dvaržeckienės sodybą. Ši, matydama, kad atvykėlė sunkiai susitvarko, pati perėmė iniciatyvą padėti sunegalavusiam vyrui. „Nuoširdžiai gaila“, – taip apie situaciją kalbėjo moteris.
Sodybos šeimininkė Jovita Dvaržeckienė, pati visą gyvenimą dirbusi ligoninėje, negalėjo patikėti, kad atvykusiai medikei bus nustatytas sunkus girtumas.
Jovita Dvaržeckienė / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Į sodybą, kur naktį vienas po kito vyko medikai, atvykę žurnalistai sutiko iš ligoninės grįžtančius šeimininkus.

Galvojo – gal serga

Visą gyvenimą Klaipėdos respublikinėje ligoninėje dirbusi Jovita Dvaržeckienė teigė, kad pati ne iš karto supratusi, kad greitosios pagalbos medikė galėjo būti neblaivi. Atviravo: niekada tuo nebūtų galėjusi patikėti.

Tą vakarą jos sutuoktiniui pasidarė bloga. Įvairių lėtinių ligų turintis pensininkas ėmė dusti.

Šeima į kaimą išsikvietė greitosios ekipažą. Šis atvyko iš vos už kelių kilometrų esančios Priekulės.

Darbuotoja ėjusi priekyje, vairuotojas iš paskos. Tačiau jau moters eisena sukėlė įtarimų.

Sodybos šeimininkė, pati buvusi medikė, sakė net negalėjo sau leisti pagalvoti, kad greitosios darbuotoja galėtų būti neblaivi.

„Maniau, gal koks sutrikimas, gal koks Parkinsonas. Tačiau mano vyras užuodė alkoholio kvapą. Negalėjau tuo patikėti. O ji man sako: ką jūs kalbat?

Tada marti iškvietė antrą ekipažą, o 112, matyt, perdavė informaciją policijai“, – pasakojo moteris.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Greitosios medicinos pagalbos automobilis Priekulėje.
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Greitosios medicinos pagalbos automobilis Priekulėje.

Matydama, kad atvykusi medikė nesėkmingai bando suleisti vaistus, patirties turtinti J.Dvaržeckienė pati perėmė iniciatyvą.

„Matėsi, kad, kaip medikė, ji turi žinių ir kompetencijos“, – teigė pašnekovė.

Tuo metu vairuotojas, atvežęs neblaivią kolegę, kaip pasakojo šeima, buvo tylus.

Pacientą išvežė į ligoninę kitas ekipažas

Atvykus antram ekipažui išsyk buvo priimtas sprendimas vežti ligonį į Klaipėdos universitetinę ligoninę. J.Dvaržeckienė išvyko kartu, o pareigūnai liko sodyboje su sūnaus šeima.

Tik vėliau moteris sužinojo, kad iškviestai medikei buvo nustatytas pusketvirtos promilės girtumas.

„Maniau, gal bus kokios dvi promilės, bet šitiek... Juk keturios promilės kone mirtina dozė. Ir vis dėlto, man, kaip medikei, jos nuoširdžiai gaila. Aš tikrai nenorėjau, kad šitaip atsitiktų“, – kalbėjo Klaipėdos rajono gyventoja.

Keturis dešimtmečius ligoninėje, didžiąją dalį Reanimacijos skyriuje, dirbusi medikė tikino niekada negalėjusi ir pagalvoti, kad tokį atsakingą darbą dirbantis žmogus galėtų vykti pas pacientus neblaivus.

Maniau, gal bus kokios dvi promilės, bet šitiek... Juk keturios promilės kone mirtina dozė.

Sunkus girtumas

Policijos departamentas ketvirtadienio rytą pranešė, kad naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį greitosios pagalbos medikai buvo iškviesti į Daugmantų kaimą Klaipėdos rajone.

Medikus iškvietusi moteris nustėro pamačiusi, kad greitosios medicinos pagalbos darbuotoja elgiasi neadekvačiai. Į vietą buvo iškviesti ir policijos pareigūnai.

Jie greitąją pagalbą suteikti turėjusiai darbuotojai nustatė 3,57 promilės girtumą. 50-ties metų moteris nušalinta nuo darbo, apie incidentą praneša atsakingiems asmenims.

Į iškvietimą atvyko Gargždų greitosios medicinos pagalbos skyriaus medikai.

Anot Gargždų pirminės sveikatos priežiūros centro vyr. gydytojo Petro Serapino, ši moteris greitosios pagalbos medike dirba „visą gyvenimą, nuo savo darbinės veiklos pradžios“. Jis ją apibūdino, kaip gerą darbuotoją, tačiau neslėpė jau ir anksčiau buvus įtarimų dėl alkoholio.

Ši medikė buvo išėjusi iš darbo dėl tų pačių problemų, kaip sakė vyr. gydytojas, tačiau balandį grįžo. Šįkart ji greičiausia irgi neteks darbo.

Gydymo įstaigai – ministerijos dėmesys

Situaciją pakomentavo sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio atstovas žiniasklaidai Tomas Bagdonas.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Gargždų ligoninė
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Gargždų ligoninė

„Apgailestaujame, jog pasitaiko atvejų, kai tokiu neatsakingu elgesiu rizikuojama pacientų gyvybėmis. Ministerija kreipsis į vietos gydymo įstaigą su prašymu paaiškinti, kokių priemonių imamasi užtikrinant, kad greitosios medicinos ir kiti darbuotojai į iškvietimus vyktų tinkamos būklės. Šiuo metu vykdoma greitosios medicininės pagalbos reforma, kurios metu bus sujungtos regioninės pagalbos stotys. Tai leis ne tik operatyviau reaguoti į iškvietimus, tačiau ir užtikrins didesnę teikiamų paslaugų kontrolę“, – teigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius